Zeliha66 21+5 de 20mm kısalık, 7mm açılma ve hunileşmeden kaynaklı amniyon kesesi sarkması görüldü tesadüfen ayrıntılı ultrasonda.Allahtan uzman perinotologa gitmiştim.
22+5 de açılma 1cm olunca ilaçlar 1 hafta fayda etmeyince, tahlillerim yapıldı anestezi doktoru onay verdi ve serklaj oldum. Tek erkek bebeğe gebeyim.
Ertesi gün taburcu oldum.Dikişi hissetmedim. Operasyon 15-20dk sürüyor.Genel anestezi aldım. Bayıldım ayıldım toplam kendime gelmem 1 saat kadar sürmüş.
30-31. Haftaya kadar dikişi hissetmedim.Sonra arada hissettim o da etiket sürtmesi gibi ve acı veren bir şey değildi.Bebek ağırlaştığı için baskı yapıyordu.
Sık sık kontrol oldum, normal gebeler gibi 4 haftada bir değil. 28 e kadar her hafta kontrol. Sonra 30-32-34 haftalarda kontrol. Sonra gene her hafta şeklinde devam ediyoruz.
35+3 gebeyim, 35de kontrol oldum. 36-37-38-39 şeklinde devam edecek kontroller.
30. Haftaya kadar wc hariç kalkmadım.Gebeliğin başından beri ev işi olarak toz bile almadım.Kol çantamın ağırlığı su şişesi, kimlik şeklinde. Hastaneye hep eşim veya kayınpederim götürdü arabayla.
Ultra hassas dikkat ettim.Banyoda 5dk dan fazla durmadım,çok sıcak suyla yıkanmadım.
3cm çok fazla bir açılma, neyi bekliyorlar? Hemen doktora git benden tavsiye sabahı filan bekleme.Salak saçma iş yapmasınlar.
Doğum sancılarım gelince dikişi alacaklar, pıt diye kesiliyor zaten. Netten bakabilirsin, benimkş mcdonald stili servikal serklaj. Serklaj ipi ile (özel bir ip) tek düğüm bütün dikiş atılıyor. Normal karına oraya buraya atılan parça parça 3-5 tane dikişlerden değildir. O yüzden kolay kolsy dikiş atması açılması olmaz.
Geçmiş olsun, çaresi olmayan bir şey değil. İyi bir profesör veya perinatolog bul serklajını ol bence.Ben çanakkalede üniversite hastanesinde oldum ameliyatımı.Hatta konum vardı burda senş etiketleyim oraya.