Merhaba hanımlar🥰
Normalde happy kids uygulamasına geçtim bebeğim 2 buçuk aylık oldu ama buraya dönüp doğum hikayemi anlatmak istedim.
13 temmuzda son doktor kontrolüm vardı 22 sine randevu almaya gidecektim. Tabi doğumum yaklaşıyor diye deli gibi temizlik yapmıştım günlerce. Son bir hafta karnım hep kas katı olmuştu yalancı sancılarım oluyordu ama çok aldırmıyordum daha erken diye. Hastaneye gitmeden önce artık eşime dedim hastane çantamızı vs herşeyi arabaya koyalım ne olur olmaz acil sancım gelir vs diye . Eşime gömlek dahi ütüleyip arabaya koydum o derece 😂 36+3 te 13 temmuzda kontrolümüz gayet güzel geçti herşey yolundaydı. Bebeğim hep olduğundan daha kilolu 2 hafta önden gittiği için doktorum normal doğum yapamazsın demişti. Bende sezeryandan aşırı korkuyodum ama artık yapacak birşey yoktu. 36+3 te kontrolde 3900 gözüküyordu ultrasonda. Neyse kontrol bitti nst ye çıkabilirsin dediler. Nst cihazına çıktım. Yaklaşık bir 20 dk nst çekildi sonrasında ebe geldi resmini doktora gönderdi. Ebe geri geldi siz biraz daha bekleyin tekrar nstye gireceksiniz dediler. Birşeylerin ters gittiğini anladım ama çok aldırış etmedim. İkinciye bir daha nst çektiler sonra bir daha çektiler. Toplamda 3 kere nstye girdim. Ebe geldi karnımı elledi karnın kas katı olmuş deli gibi sancın çıkıyor hissetmiyormusun dedi. Yok hayır hissetmiyorum dedim. Doğumun başlamış olabilir alttan muayene edicez dediler. Ben korktum sezeryan olucam zaten alttan muayeneye gerek varmı dedim. Doğum başladımı onu öğrenmemiz lazım dedi. Sonra alttan muayene etti ne yalan söyliyim o kısım aşırı zordu çok canım yandı. Yatağın başına kadar kaçtım canımın acısına. Neyse kontrol bitti ebe dedi 3 cm açıklığın var acil doğuma alıcaz seni dedi. Ben çok korktum ağlamaya başladım. Muayeneden sonra ayağı kalkıp tuvalete gittim baktım kanamam var. Dedim kanamam var normal mi onlarda muayene kanaması sıkıntı yok dediler. Eşimle ablam yanımdaydı hastanede. Eşime dediler acil aşağıya inin kimliklerinizle yatışı yağın dediler. O an iyikide herşeyi almışız yanımızda dedim. Sanki o gün doğum yapacağım içime doğmuş gibi sabahtan herşeyi arabaya koymuştum.
Neyse beni odaya aldılar. Ben damar yokundan ve kan vermekten aşırı korkan biriyim hep düşünüyodum allahım hastanede o damar yolu kolumda nasıl durucam falan. Neyse hemşire geldi lavman yapıcam dedi. Bende nasıl birşey olduğunu bilmiyorum. Nasıl birşey abla o canım yanacakmı vs bin tane soru sordum. Ablada cevap verdi sonunda bak böyle bi şırınga yan dön acımıcak hiç dedi. Çok şükür acımadı da . Dedi ayağa kalk 5 dk kendini sıkarak yürü ondan sonra hemen tuvalete git dedi. Neyse tuvalete gittim çok şaşırdım tüm midem boşaldı gerçekten garip birşeymiş. Sonra odaya geçtim tekrar damar yolunu tam bileğimden açmaya çalışıyo. Diyorum abla kurban olayım kolumdan falan aç rahat edemem yok diyor anestezi doktoru böyle istiyor falan neyse mecbur açtırdık. İyi ki de ordan açmış öyle rahat ettimki asla elimi kıpırdatamam sanıyodum her işimi gördüm rahatlıkla. Neyse kan aldılar tahlillerin çıkmasını 1 yarım saat bekledik o sırada ben makyaj yapmaya başladım😂 Sonra bir anda 2-3 kişi odaya geldi hadi gidiyoruz dediler. Eşimde benimle beraber doğuma girecekti o arada doğum fotoğrafçısı vs herşeyi ayarladım ben. Eşimi başka kapıdan aldılar doğumhaneye beni normal kapıdan önce ben girdim içeri. Ameliyat yatağıyla benim yatağımı yan yana getirdiker ben kendimi yan tarafa attım. Sonra anestezi doktoru geldi. Spinal anestezi (belden uyuşturma) şeklinde olacaktım. Son korkum artık oydu. Doktoru darlamaya başladım acıyormu nasıl bir iğne vs. Dediki iğne aşırı ince bir iğne çok acımıyor senden istediğim yorulmuşsun gibi omuzlarını düşür ve asla haraket etme. Bende aynen o şekil yaptım iğneyi yaptı hissetmedim bile asla acımadı. Neyse geri uzandım kollarımı bağladılar. Üstümde siyah bir önlük vardı ama arka taraf çok net gözüküyordu. Başımın önüne demirler getirdiler onun üzerine önlüğümü astılar. Karnıma birşeyler sürmeye başladılar. Bende dedim başlıyomusunuz ben herşeyi görüyorum yanlız dedim.😂 onlarda şuanda steril ediyoruz sıkıntı yok demelerine kalmadan önüme yeşil yeşil büyük bezler geldi görüntü gitti . Sonra doktorum geldi. Bacaklarıma dokunuyorlar his varmı diye biraz falan diyorum. Uyuşmucağımı düşünmüştüm😂sonra eşim geldi yanı başıma oturdu.
Sonra hiç birşey hissetmiyorum ama içime bir his doğdu şuanda kesiyorsunuz bence dedim. Doktorum dreraybalcan öyle hemen kesilmiyor çiziyoruz daha dediler güldüler. Aradan 2 saniye geçti karnıma bastırmaya başladılar. İçime doğan his doğruymuş o ara kesiyorlarmış😂
Sonra kafasını çıkarmışlar eşime dediler hiçbiryere dokunmadan ayağı kalk hemen. Eşim gördü ilk . Eşime dedim nasıl güzelmi. Oda dedi erdeme (kardeşime) benziyor aynı dedi. Neyse çıkardılar sonra bir ağlama sesi geldi. O an varya asla tarifi yok olamaz da… yeşil bezlerin üstünden gösterdiler bana bir tosbik bir güzel yeniden doğdum sanki. Temizleyip getiricez dediler hemen. Temizleyip getirine kadar katıla katıla ağlıyordu bacaklarını boynuma dolayıp kafasını kafamın üstüne koydular. Benim sesimi duyduğu an sustu. Öyle güzel bir andı ki deli gibi ağlamaya başladım.
Sonrasında odaya çıktık tabi eş dost akraba duyan gelmiş sağolsunlar. Kötü giden tek şey bundan sonrasıydı. Emzirmeme yardımcı olmak için ebeler hemşireler geliyor sürekli akşam 20:30 da doğum yaptım. Meme ucumda var ama çocuk asla tutmuyor beni kıyamet kopuyor. Direniyırum bende her şekli deniyoruz. Hiç birşekilde tutmuyor. Ebemiz aynı zamanda emzirme danışmanlığı da yapıyor. Meme reddi var dedi. Doğar doğmaz 😢
Saat artık 23:30 falan oldu çocuk bir lokma birşey yemedi. Ağlıyor kıyamet kopuyor sürekli deniyoruz tutmuyor. Eşime dedim artık git mama al çocuk saatlerdir aç. Gitti mama aldı. Ertesi gün sabah eşim eve gidip süt sağma makinesini getirdi. Sağıp sağıp verdim. Hastanede 2 gece kaldık. İlk 40 gün boyunca sağdım ama onun haricinde günlerce mememi vermeyi denedim beni yumrukluyor asla kabul etmiyordu biberonu deli gibi içiyordu. Bende ağlamaktan vs çok yıprandım sütüm kaçtı. 40 günden sonra daha sağamadım. Şimdi mamayla besleniyoruz. Çok şükür sağlığımız kilomuz gayet yerinde. Görseniz o kadar güzel ki.. öyle güzel bir duygu ki. Allahım isteyen herkese nasip etsin.