Kızlar selam ben de sonunda pozitif doğum hikayemi yazabiliyorum 💐🤲🏼 39+2deki son doktor kontrolümde doktorum bebeğin kilosunun (3700 çıkmıştı) fazla olduğunu artık doğumu başlatmak gerektiğini yoksa normal doğum şansımın azalacağını risklerin artacağını söyledi.. çünkü ben sezaryene çok önyargılı bir insandım bebeğimi mutlaka normal yollardan doğurmak istiyordum, doktorumla da başından beri böyle konuşmuştuk.. hatta dahası burada bazen ‘pozitif sezaryen doğum hikayem’ başlıklarını görüp şöyle düşünürdüm içimden ‘sezaryen doğumun pozitifi mi olur’ çevremde de yine sezaryenle doğum yapan insanlara karşı çok yargılayıcıydım.. doktorumla sözleştik tam 40. Hafta günü normal doğumu başlatmak için gün verdi, sabah 9da hastaneye gittiğimde 1 cm açıklığım vardı ve hiç sancım yoktu, 1 saat nstde kaldım 10da propess takıldı ve saat 11de dayanılmaz sancılar geldi, sancılar öyle şiddetli geldi ki daha suni bile verilmemişti ama ben sancılardan ölüyordum normalde ritmik gelmesi gereken sancılar hiç geçmiyordu sürekli kasılma halindeydim normalde 2 saat kalması gereken propessi 1 saat sonra çıkardılar ama ben mahvolmuş durumdaydım, doktorumla konuştuğumda vücudunun ne tepki vereceğini bilemeyiz dedi.. 2 saat boyunca hiç geçmeyen kasılmalarla mücadele ettim bütün vücudum bacaklarım kollarım her yerim kasılıyordu, titriyordum.. 2 saatin sonunda açıklığımı kontrol ettiklerinde 2 cm çıktı ve o an dünyam başıma yıkıldı diyebilirim… çünkü daha doğuma çok vardı bir sürü sancı çekmiştim ve ben çoktan bitmiş durumdaydım deli gibi uyumak istiyordum bütün motivasyonum ve enerjim bitmişti.. doktorum geldi tekrar konuştuk ve bana düşünmem için 2 saat verdi, ya sezaryane dönecektik ki aslında bebek büyük olduğu için doktorumun önerdiği buydu ya da devam edecektik.. benim için çok zor bir karardı bir yandan kendimi başarısız hissettim normal doğum yapamadığım için diğer yandan o kadar sancı çekmişken sezaryene dönmek istemiyordum.. 2 saat düşündükten sonra sezaryen olmaya karar verdim. Hatta bunu doktoruma söylediğim an o kadar uykum vardı ki doktorum genel mi spinal mi yapalım diye sorduğunda uyumak istiyorum genel yapalım dedim 😁 hemen beni hazırladılar ameliyata girdim ve hayatımda verdiğim en doğru kararmış çıkınca anladım.. ameliyattan çıkınca biraz ağrım vardı iğne yaptılar hemen bebeğimi getirdiler, gaz ve tuvalet sorunum hiç olmadı hemen aynı gün kalkıp yürüyüş yaptım, ne ağrı ne yanma hiçbir şey yaşamadım çok şükür, ameliyat izim yok gibi hiç iz kalmadı, bunları yazdım çünkü benim gibi sezaryen doğuma ön yargılı olan kişilerin önyargısını kırmak isterim, bebeğim 3850 gram doğdu normal doğumda omuz takılması riski vardı bende rastgele yırtıklar oluşabilirdi.. şimdi dönüp baktığımda iyi ki sezaryene karar vermişim diyorum çünkü normal sezaryen fark etmez önemli olan doğumun pozitif hikayesi olması 💐💐💓🥹