Benim de gebelik şekerim var insülin kullaniyorum ve diyetisyene gidiyorum. Cikolata beyaz ekmek normal pirinç makarna falan yasak. Çokta zor olmuyor aslında ama benim de en çok hamburger patates kızartması pizza kokoreç falan çekiyor 😂 ama malesef yiyemiyorum hep sebze basmati pilavı et tavuk balık var listede. Makarna yemek istersem kepekli makarna yazıyor ama bunlar 3-4 kaşık sadece. Meyve de neredeyse hiç yok. Eger sizin şekeriniz sürekli yüksek olursa bebek sizden fazla miktarda şeker almaya alışıyor ve buda kilo yapıp iri bebek olmasına sebep oluyor. Bide doğduktan sonra sarılık olma riski yüksek oluyormuş. Sizden hamileyken sekeri direkt alıyor ama doğduktan sonra direkt alamıyor mideye gidiyor sindiriliyor karaciğer e gidiyor falan bu uzun sürdüğü için bebegin sekeri dusebiliyor. Bende şuan 36+4 günlük hamileyim benim bebegim de normale göre biraz kilosu fazla o da şekerden dolayi. Dikkat etmesem 5 kiloyu bulurdu doguma kadar. O yuzden doktor cok dikkat et diyor bir kere bile yukselmesin sekerin gun içinde diyor