Sonunda buraya hikayemi yazıyorum🥹 uzun şimdiden söyleyeyim Salı günü saat 09:30 da doktor kontrolüme gittim, kafamda tüm konuşmaları hazırladım, suni sancı ile doğumun başlamasını istedim. Ve bebeği kontrol ettiğimizde, doktorum da bu şekilde uygun gördü. Bebek çok yavaş gelişmeye başlamış.3 haftadır azar azar kilo alıyormuş, doktorum doğduktan sonra daha mutlu olacağını düşündü bende aynı kanıya vardım😌 alttan muayene etti, iç 4cm dış 3 cm açıklığımın olduğunu söyledi. Direkt yatış verelim mi diye sordu bende evet dedim heyecanlı şekilde. Evrak işlerini hallettik. Lavman yapıldı. Alttan fitil olarak suni sancı verildi. Daha sonra tuvalete çıktım. Sonrasında serum olarak suni sancı takıldı. Odama çıktım. Ağzım kulaklarımda bekliyorum etki etmesini. Hemen yürümeye başladım koridorda 11:30 gibi falan odadaydım sanırım. Doktorum kendimi yormamı söyledi. Nst de sancılar düzenli olarak 100 e çıktı. Ama bende adet sancısı gibi hissediliyordu. 1 saat sonra kestiler suni sancıyı. Dinlenmem için zaman verdiler. Boş serum takıldı. Her şey mükemmel ilerliyor. Gülüp eğleniyorum. Artık akşam oldu. Pilates topunda hafif hafif zıplamaya başladım sonra onu bırakıp. Tuvaletimi yaparmış gibi çömelmeye başladım. O sırada pat diye ses geldi karnımdan, gaz sıkışma sesi sandım kalkıl tuvalete gittim iç çamaşırımı indirdiğimde yavaş yavaş suyum yere aktı odada tektim o sıra eşim bir yere gitmişti. Panikledim lavodaki acil durum ipini çektim hemşire geldi hemen sakinleştim çok şükür her şey mükemmel gidiyor suyunuzun gelmesi çok iyi dedi ☺️ aşağıya doğum haneye indim ebe kontrol etti evet suyun patlamış artık dedi. Ilık ılık o sırada akıyordu çatı muayenesinde. Sonrasında altımı bezlediler nstye bağlandım. Düzenli 50-60 a vuran sancılarım vardı. artık belimden kasıklarıma vuran ağrılar başladı hafif hafif, gerçekten bu sancıları başlatan şey suyumun gelmesiydi. Belki suni sancıyla devam etseydim daha çok beklerdim. Geri odama çıktım. Sancıları yatakta yatırmıyor. Bende pilates topunda oturuyorum hafif hafif sallanıyorum. 3-5 dk da bir sancılar geliyor. Nefes egzersiziyle karşılamaya başladım. Bu çok rahatlatıyor. Kesinlikle doğumun baş yapıtı nefes. Artık saat 2-3 gibi sancılarım daha şiddetlendi. Hafif hafif inliyorum ağrıdan. Hemşireden epidural istiyorum, anestezi Ekibi burada yok, sabah doktorumuz kontrol ettikten sonra kararını verecek diyor. Oflayıp devam ediyorum sancılara. Yine kontrol için aşağıya inmemiz gerekiyor yanımda bir tane daha gebe var ve hemşire. Asansörü beklerken hastanenin elektrikleri kesiliyor 😂 hemşire hemen jenaretörü devreye sokuyor. Asansöre biniyoruz. Asansör servis dışı uyarısı veriyor. Sallanıp birden duruyor. Yanımda ki gebe kadının kapalı alan korkusu varmış, hemşire onu sakinleştirmeye çalışıyor, ben asansördeki demirlere tutunup sancılarımı nefesle hafifletiyorum. En azından ışık yanıyor derken. Asansörde ki ışıklar da sönüyor. 3-4 dk bekledikten sonra otoparka iniyoruz. Oradan merdivenden çok şükür çıkıyoruz 😂 iyi ki asansörde doğurmadım 😂 tekrardan çatı muayenesi yapıyor ebem 5-6 cm olduğunu söylüyor yine epidural takılmasını istiyorum. Aynı açıklamayı yapıyorlar. Neyse yatayım açılmam ilerlemesin de sabah epidural isteyeyim diye düşünüp yatağıma yatıyorum, sancılardan geri kalkıp pilates topunda oturuyorum. Eşim koltukta horul horul uyuyor 😂 artık bağırıp gel belime masaj yap diyorum biraz rahatlatıyor o beni. Sabah 8 de tekrardan doğum haneye iniyorum çatı muayenesi için. Ebe kontrol ediyor 8cm 😲 kontrol ederken canım çok yandı bağırdım orada. Sonra nstye bağladılar beni. Yatamıyorum yalvarıyorum ağlayarak nolur kaldırın beni diye. Çok şükür kaldırıyorlar. Bebek daha geride olduğu için serum takılıyor yeniden şu an hatırlamıyorum ne serumu ama bebeği ittirmek için demişlerdi. Koridorda demirliklere tutunup tuvaletimi yaparmış gibi duruyorum sancı geldikçe nefes almaya çalışıyorum ama artık bağırma iç güdüsü geliyor. Başka bi kadın doğuma alınıyor ebe ona ıkın diye bağırdıkça ben ondan güç alıp her sancı geldiğinde nefes alıp sonra nefesimi tutup ıkınıyorum. Allah’a dualar ediyorum. ve aralıklarla sancı geliyor kesildiğinde oh diyorum sonra yeniden. Yolum çok uzun gibi duruyor ama değilmiş gerçekten bu sancının daha fazla olacağını düşünmüştüm ama o kadarmış. Kakamın geldiğini söylüyorum hemen içeri alıyorlar beni. Sancı geldikçe ıkınmamı söylüyorlar ıkınıyorum sonra dinleniyorum. Bağırmamaya çalışıyorum kendimi yormamaya ama elde olmadan o bağırma cidden oluyor. Artık alın benden diyorum. Gücümü sonuna kadar kullanıp ıkınıyorum ve kızımın kafası çıkıyor. Sonra vücudu, sıcak sıcak bir şeyler boşalıyor altta. Kızımı hemen yanıma veriyorlar böyle bir duygu yok. Gerçekten keşke hayatımın sonuna kadar o duyguyu yaşasam sürekli doğursam dedim 😂 mükemmel bir his. Rahatlama, huzura kavuşma, yeniden doğma buna ne denirse artık. Ağlıyamıyorum bile kızıma bakıp gülüyorum heyecanlı heyecanlı. Nerdeyse 7-8 defa ıkındım sanırım. Hiç dikişim ve kesiğim yok, bi arada kesik atsalar da çıkarsalar diye düşündüm. İyi ki olmamış. İç tarafımdan da dikişim yok, doktorum küçük bi tahribat var ama kendiliğinden iyileşebilir dikiş atmıyorum dedi. Çok şükür kızıma kavuştum 🙏🏻 Allah herkese nasip etsin bu duyguyu. Sormak istediklerinizi yazın lütfen seve seve cevap veririm. Bu benim ilk doğumum o yüzden çok detaylı yazdım biraz uzun oldu kusura bakmayın🙏🏻38 haftalıkken doğum yaptım. Bebeğim 3.130 gr 50 cm doğdu hastaneden taburcu olurken. 3.030 grdı 2 gün sonra kontrole gittik 2.800 olmuş. Biraz sarılığı var, yarın tekrar kontrol edilecek umarım emdikçe geçer 🙏🏻💖