beyzagl44 35+0 dayız kilosu 2030 gram karin cevresi 2 haftadan fazla gerilik var doktor 37-38. haftada doguma alabiliriz dedi perinotolojiye yonlendirdi. Benim gibi olup saglikli dogum yapan oldu mu? muhtemelen kuveze girecekmis.durumu Yasayan biri varsa cevaplaya bilir mi?
hemsiree beyzagl44 beslenmeniz mi kötü yoksa plasentada kireçlenme mi var acaba. neyse ikinciye yapacak bir şey yok ama beslenme kaynaklı ise söylediklerimi tüketin iie yarayacaktır muz (günde 2 adet yiyebilirsin) kaşar peynir kuruyemiş (özellikle ceviz) süt yumurta avokado
Yavruhamsi beyzagl44 35-36 haftalarda 1980 gr bebeğim sizinki gibi gelişim geriliği ve ekstra su azlığı vardı acil sezeryan dedi doktor başka doktora gittim denilenler doğru ama acil sezeryan gerekmez dedi beklicez dedi kilo alması ve suyun artması için yedim içtim ama fayda eden olmadı aynı kilo ve gelişimde gitti 37. Hafta kontrolünde tansiyonum yüksek çıktı önceki haftalarda da olan bir sorun du ben anlamamıştım gelişim geriliği su azlığı vs sebebi buydu diğer incelemeler de bir sorun çıkmamıştı çünkü neyse o gün sezeryan oldum hazır ben ve bebek sağlıklıyken doğsun dedik 37 haftada 1980gr 43cm doğdu kızım sağlıklıydı direk yanıma geldi çok şükür 🌸
Emily37 beyzagl44 ablamın kızı 38.haftada 2 kilo doğdu küvezede girmedi.Çok şükür doğduktan sonra kilo almaya başladı şuan 11 yaşında yeğenim ve maşallah hiçbir sıkıntısı yok.bende 2.800 doğurdum oğlumu doğduktan sonra kilo almaya başladı.şimdi kıza hamileyim oda zayıf doktorum bunun genetik olduğunu çünkü bende minyon zayıf bi kadınım.Benim doktorum birde bol meyve kuru yemiş hatta evde kek börek yap ye demişti ikinci için haberin olsun canım
Hlvgmz beyzagl44 aynı durumu 32 haftalıkken bende yaşadım. Tansiyonum çok yüksekti ve karın çevresinde gerilik var dedi doktorum perinatolojiye yönlendirdi. Bu arada 24 saatlik idrar verdim idrarda protein sınırda çıktı tansiyonun yüksek devam ederse gebelik zehirlenmesidir dediler. Perinatoloji baktı plesantada kan akışında problem görmedi her ihtimale karşı erken doğum olabilir diye ciğer geliştirici iğne verdi. Bana diyet yazdı ve tansiyon takibi yapmamı söyledi. Tuzu tamamen kestim verdiği diyeti uyguladım bir sonraki hafta gittiğimde 150 gr almıştı. Tuzu kesince ellerimdeki ve vücudumdaki şişlik indi aynı zamanda tansiyonumda düştü. Şuan 36. Haftadayım perinatolog takibinde devam ediyoruz yine kilosu az ama az da olsa alıyor her hafta. Çok hareket etmeyin ve protein ağırlıklı beslenin özellikle muz kuruyemiş süt yumurta bolca tüketiyorum
beyzagl44 hemsiree beslenmemde sorun yok digeri hakkinda bisey demediler dogduktan sonra kalici bi sorun olur mu ondan korkuyorum.
Deletedmom_8 hemsiree sizin Önerilerinize ek olarak bende aklıma gelenleri önereyim Kefir, yoğurt, yulaf, kabak çekirdeği ve günde 1-2 porsiyon meyve -eğer şeker sorunu yoksa- bunların hepsini doktorum öneriyor. Günlük düzenli şekilde. Hem bebek hem anne için
beyzagl44 Yavruhamsi evet durumumuz ayni sizinki gibi ne yiyorsam iciyorsam faydasi yok. Saniyorlar ben beslenemiyorum. Ama olmuyor. insallah bizde sag salim atlatiriz. Tesekkur ederim yorumunuz icin. 🙏🏻🌸
beyzagl44 Emily37 Tesekkur ederim cok moralim bozuldu. bende minyon tipliyim esimde premature dogmus zaten. insallah atlatiriz bu sureci.
beyzagl44 Hlvgmz tesekkurler bende oyle yapiyorum. insallah faydasini gorurum kuveze girmesini istemiyorum 🥺 tesekkurler yorumunuz icin 🙏🏻
Emily37 beyzagl44 pozitif düşün kuzum.stres yapma ki miniğinde etkilenmesin.benim doktorum bebekler ailenin genlerini taşıdığından dolayı minik doğabilir dedi o yüzden sıkma canını.sağlığı yerinde olsun doğunca zaten toparlıycaktır bebeğin.sağlıkla kucağına al bebeğini🤲🤲🤲