Kızlar geçen post açmıştım suni sancı ile doğum başlayacaktı. 39+3 te 29 Eylül perşembe saat 6 da hastaneye yatışım yapıldı. Ve 12mg suni sancı başlandı. Kendi sancım hiç yoktu. Saat 12 ye kadar 1 saat ara ile nst ye girerek suni sancım devam etti. Sonrasında suyum patlatıldı ve kendi sancılarım gelmeye başlayınca suni sancı kesildi. Tekrar nst açılma muayene derken saat 4ü buldu. Ve benim kendi asıl sancılarım başladı. Açılmam ve sancı aynı oranda giderek açılıyordu maksimum 1-2 saat içerisinde doğuracaktım. Sancıları duşta pilates topu ve jakuzi de karşıladım. Giderek şiddetlenen sancılar 🥺 herşey yolundayken açılmam 9 cm deyken bebeğin kafası çatala takıldı ve bi türlü o çatalı atlatmadı. Ters secde pozisyonu, squat derken saat 6 oldu ve hiç bir ilerleme yoktu. Tekrar duş jakuzi vs derken doktorum eve gitti ve 9 a kadar bekliyoruz sonrasında sezaryen ile sonuçlandırıyoruz. Bana kalsa ben saat 4-5 te sezaryen istedim lakin doktorum kabul etmedi. Gel git zaman saat 9da beni aldılar doğuma ve bebeğim son noktaya gelmişti. 5 dakika içinde de doktorum geldi ve doğum başlamıştı. 9:10 da başlayan doğumum 9:16 da sonuçlanmış kızım yanındaydı😍
Demem o ki kızlar cennet boşuna annelerin ayakları altında değil. Sancı kasılma neyse doruğuna kadar yaşıyorsunuz. Yapamayacağınız vazgeçeceğiniz çok zaman oluyor. Benim öyle oldu 🙈 (en başından beri normal doğum çok istiyordum hep hazırladım kendimi) lakin siz doktorunuzu ve ebelerinizi dikkatli dinleyip olabildiğince uygulamaya çalışın. Sonuçta tek siz değil bütün anneler bu durumu yaşıyor. Ve tabi kendinize güvenin. Şuan 24 saat oldum kızımı alalı ve doğum öncesi ile ilgili hiç bir şey hatırlamıyorsunuz. Onu görünce herşey unutuluyor. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Sorularınızı cevaplayabilirim. Totalde 5 dikişim var ve lokal anestezi ile yapılıp hiç hissetmiyorsunuz. Ertesi günde saat 1 de evimizdeyiz.