Muzlupuding Kızlar doktorum normal doğumun çok zor oldugunu her babayiğidin harcı olmadıgını özel bölgene çok makas atılıp dikilceğini hatta bu yüzden oturamayacağımı bile dedi itinayla sezeryan öneriyor? Halbuki bebeğimde şuan sezeryana iten hiç bir durum olmamasına rağmen . Sizce haklı mı?
Kevser4727 Muzlupuding sezeryana itiyor parasından dolayı kanma sakın annelerimiz bizi evlerde doğurdu evet zordur ama bi o kadar da rahattır sonrası 40.haftamdayım hala bekliyorum normal için sen düşün
Ebruka02 Muzlupuding iki türlü doğumun da kendine göre zorluğu ve kolaylığı var ben kendi isteğimle sezaryeni tercih ettim yarın doğumum var ama doktorunuzun sizi ortada hiçbir sebep yokken normal doğumdan uzaklaştırması çok çok yanlış, dinlemeyin doktorunuzu hatta elinizde imkanınız var ise değiştirin
yigitinannesiiiii Muzlupuding o nasıl doktor ya Allah aşkına? Ya tamam belki çatın müsait değildir senin için travmatik bi doğum olucaktır ama doktorunun sana bunu facia gibi anlatması ne alaka ya bence imkanın varsa doktor değiştir soğuran nasıl doğuruyormuş başka bi doktor görüşünü al oda sana aynı şekilde sezeryan önerirse sezeryan olursun durduk yere makas altına yatma yani sonra pişman olursun belki normal yapsaydım diye en azından dene
AzraFarah Muzlupuding nasıl doktor böyle gözünüzü korkutuyor ki,bebek ters olursa, açılma olmazsa mecburen sezeryanla doğum gerçekleşir ama öncesinde korkutması hoş değil. Benim doktorum 41 hafta doldu,hiç açılma olmadı,bende sezeryanla doğum yaptım
Muzlupuding Kevser4727 kime sorsam zaten normal yap en iyisi en temizi diyor bulunduğum yerdeki doktor ise gözümü çok korkttu cesaretlimisin o kadar diyip durdu normal doğum diyince
Muzlupuding Ebruka02 cocuk ters gelse yada başka birşey olsa sezeryanı önermesini anlarım ama şimdiden normal doğumla ilgili cesaretlimisin diyip durdu ölceksin acıdan diyor gözümü öyle bi korkuttu ki zaten ilk bebeğim çok yanlış bir psikoloji uyguladı farkındayım
Kevser4727 Muzlupuding bu benim tercihim diyebilirsin bazen gerçekten sinir oluyorum böyle doktorlara usulü odur normal doğum uygunsa problem yoksa beklerler en en en son çaredir sezeryan bilemedim tabii
Sare_benan O nasıl doktor öyle ?allahın izni ile sancın açılman yerinde olursa neden yapamayasın elimi bi yere çarpsam günlerce ağlayan ben bile normal istiyorum iki yengem sezeryan oldu hala çekiyolar eltim normal yaptı 1 hafta sonra evini bile kendi süpürdü sezeryan kolaymı ki yıllar sonra bile ayağını üşütsen sancın oluyomuş ne bilim anlam veremedim doktora
Muzlupuding Sare_benan hiç bilmiyorum anlamadım bende zaten araştırdım herkesi sezeryan yapıyomuş bu doktor sezeryan basitlerine geliyor belliki
Muzlupuding Kevser4727 bu benim tercihim demene bile bi özgüven bıraktırmıyor ki o sırada sedyede kalsan bile ben sana demiştim der. Bırak sedyeyi bebeğe birşey olsa ben başta demiştim dicek
Muzlupuding yigitinannesiiiii ya aslında işin kötü tarafı küçük bir şehirde yaşıyorum ve herkes bu doktora gidiyor öyle söyliyim doktor değiştirmem için şehir değiştirmem lazım düşünmüyo değilim ama çok gözümü korkuttu ya başka bi doktor normal olsun dese bile doktorun bu lafları aklımdan çıkmayacak gibi 😔
Anne_melek Canım benim de ilk doğumum olacak devlette yapacağım orada da en son çare biliyorsun ki sezaryendir. Eğer bir şeyler ters giderse makat gelişi ya da çatı darlığı vb. o zaman sezaryen yapıyorlar çünkü en son çare olarak düşünüyorlar. Youtubedan da çok doktor izledim hepsinin kanaati aynı şekilde ilk öncelik normal doğum diyorlar çünkü fıtratımıza uygun olan bu doğadaki canlılarda da görülen bu. Sezaryen ise önemli bir cerrahi operasyondur ameliyattır diyorlar. Senin doktorun ücretinden dolayı öyle yönlendirmiş olabilir bence iyice bir araştır. Şöyle de bir durum var tabi anne için de bebek için de bazen sezaryen daha uygun oluyor öyle durumları da belirttim zaten. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi 🤲🏼😊
hayirlisi06 Muzlupuding böyle Dr larin olması beni çok üzüyor abartmasn olağan bir durumda olabilir elbet ama normal zamanda bile insanın başına herşey gelebilir seseryan in amaliyat olduğu yanlız da gerekli durumda yapılması gerektiğini diyor mi bence acilen değiş ve şikayet et
Sevda87 Muzlupuding ben normal doğum yaptım hiçte öyle olmuyo acayip abartmış normal doğumda hemen kalkıyosun kendi çocuğuna kendin bakıyosun dikş dediğide bir yda iki tane canım bence para tuzağı
Kia Muzlupuding canim merhaba ayni tuzaga ben dustum sen dusme. benide doktorum bu sekilde ikna etti bende biraz korkuyordum ama icten ice normal istiyordum sadece biraz cesarete ihtiyacim vardi ama doktorum baskin bir sekilde.sezaryeni ovunce fikirlerim değişti ve sezaryen oldum 5 ay önce. vee simdiki aklim olsa aslaa dinlemezdim normali denemek isterdim. cunku ameliyat ortami (hele.ilk kez o ortami goreceksen) cok zor geliyor. sonradan toparlanmasi da cabasi. evet sanci cekmiyorsun gule oynaya gidip bebegini kucagina aliyorsun bunlar artilari. emin ol o gun gelince hormonlarin etkisiyle cok daha cesaretli oluyorsun ve sancilardan korkmuyorsun ki oyle seyleri hic dusunmuyorsun. en kotu epidural taktirip rahatca dogurursun artik zaten son ana kadar bekleyip keside atmiyorlar en fazla bir kactane dikisin olur o kdar. pozitif dusun pozitif olsun
Mammy123 Muzlupuding kuzum sen o doktoru hemen değiştir hemen hemen hiç düşünme bile gerçekten iyi bir doktor bunu asla söylemez