AngeL- maalesef benim doktorlardan duyduğum uzunluk uzamaz önemli olan uzunluğun düşmemesi serklaj yapılırsa uzayabilir serklajsızkenden bahsediyorum.. karından ölçümde değişiklik olabiliyor ama vajinal ölçümde değişmiyor
benim de 24.haftamda 22mm olmuştu geç kaldık serklaj için bebeğin kesesine denk gelebilir dedi farklı doktor görüşü de aldım baştan atılmalıydı dendi ilk doğumum erkendi, bu sefer de 14.haftamda tanısı konmuştu ama maalesef doktorum hep zaman geçsin bakalım dedi dedi sonra düştüğünde de geç kaldık dedi.. doktorumu değiştirdim hemen yeni doktorum da başta önleyici atılmalıydı artık geç ilaç ve iğneyle devam edicez dedi ben bir de Perinatoloji doktoruna göründüm o da artık geç, ilaç,iğne tedavisiyle devam edicez dedi ve 2doktorla süreci devam ettirdim güven duygum kaybolduğu için
Hunileşme yoktu ama içten açılma var dediler bir farkı var mı bilmiyorum ve ben tümden yatışa geçtim çok zor geçti psikolojik açıdan ama çok şükür şu an 36.haftamdayım korkmayın, iyi düşünün iyi olsun çok ağladım, her geçen güne şükrettim, hamileliğimden hiçbir şey anlamadım, her haftayı doldurduğumda acaba doğsa kaç gün küvezde kalır diye hesap yaptım maalesef bebeğime de hissettirdim elimde değildi bolbol dua okuyun inşallah onun için de Allah güzel bir tarih belirlemiştir vaktinde sağlıkla kucağınıza alırsınız 🙏🏻
İğne,ilaç kullanımınıza dikkat edin
(Ben haftalık proluton iğne, günde 2kere duphaston,günde 2kere Progestan fitil, günde 2kere magnezyum içtim)
Hasta olmamaya dikkat edin eve gelen kişide azıcık belirti varsa uzak durun ben maalesef bu hafta grip oldum hapşırma,öksürme etkileyebilir
Bir de gerekiyorsa bakanınız varsa wc dışında kalkmayın bolca su için benim kasılmalarım da 14.haftamdan beri var bolca su içtim hep
Enfeksiyon olmamaya dikkat edin, enfeksiyon çok su içtiğimden çok şükür olmadım ama mantar vajinal maalesef aralıklı olarak geçirdim şu anda da geçiriyorum fitil ve krem kullanıyorum o çok şükür enfeksiyon gibi korkulacak bişey değil bir de yemeğinize dikkat edin bebeğe kilo aldıracak şeylere ben dikkat ettim büyük bir fark olmadı ama çok şükür haftalık belirlenen aralıktayım erken doğuma karşı iyi büyümüş olsun diye uğraştım