Burda bir çok post açmıştım belki bilenler vardır. Suyum gelir anlayamazsam bu gelen nişanmıydı vs vs. Öncelikle suyum gelir anlayamam endişesi çok gereksizmiş çünkü anlamamak imkansız…
5 eylül sabah 6 sularında suyumun gelmesine uyandım, resmen kovayla yatağa dökmüşler gibi bi suydu bahsettiğim. Hemen doktorumu aradım suyun bitmişse risk olur direk hastaneye git dedi. Hastaneye gittik nstde sancı yok denicek kadardı açılmada 1 cmdi sadece. Açılma için devamlı sıcak duş ve çömelme hareketleri yaptım. Bu esnada sadece eşimle olmak istedim çünkü yapılabilcek bi durum yok beklemesini istemedim annemlerin başımda onları hemen geri yolladım 😂 doktor geldi daha sonra hiç açılma olmamış öğlen 2 ye kadar bekleyelim açılma olmazsa suni sancı verelim dedi. 2 ye kadar hiç açılma olmadığı için suni sancı verildi. Benim acı eşiğin normalde çok yüksektir nazlı bi insanda asla değilim ama aşırı sancılı ve ağrılıydı. Resmen acıdan gözlerimi kapattım ve her açtığımda 15 dakika geçiyordu. Devamlı kanamam oldu arada hemşire gelip alttan kontrol etti bu kanamayı ve acıyı zaten dahada arttırdı. Suniyle birlikte açılmam 6-7 cm olmuştu ve artık dayanılmaz boyuttaydı benim için. Doktorum dayanamıyorsan sezeryana alalım ama artık çok az kaldı dayan dedi. Epiduralda vurmayalım çünkü acıyı hissedemezsen doğumun daha zor olur dedi. Dayanmaya baktım bende artık bayılma noktasına geldiğimde açılma 10 cm olmuştu. Hemen tekerlekli sandalyeyle birlikte doğumhaneye indik. Sanıyorum ki sedye gelicek normal bi yatağa alınıcam falan çatalda doğuruyormuşuz 😂 Neyse ebeler 2 yanımda ıkın diyorlar benim artık ıkıncak gücüm kalmamıştı gerçekten bağırma ıkın diye uyardılar nasıl ıkındım ne oldu nasıl oldu kesik kesik anılar halinde aklıma geliyor en son karnıma çıkıp ittirdiler çünkü ıkınmaya gücüm kalmamıştı yeterli olmadı yani. Artık kafasını hissediyordum zaten ( büyük tuvalet gelmişte çıkaramıyormuşsunuz hissi oluyor burda🤣) en son güçlü bir ıkınmayla birlikte akşam saat 8 de doğdu güzeller güzeli bebeğim. Maalesef kesili oldu iç ve dış dikiş atıldı dikiş acıtmıyor ama korkmayın🙏🏻 Herkesin vücudu bir değil kesinlikle benim suni sancıdan 6 saat sonra oldu doğumum kimisinin 2 gün sürüyor. Kimi hiç acı hissetmiyor. Epiduralsiz olması belkide daha zor hala getirdi bilemiyorum. Ama şükürler olsun bebeğimi sağlıkla aldım kucağıma 💘. Sorularınız varsa yanıtlamaya hazırım. Biraz uzun oldu kusura bakmayın 😂