Efulii dediğiniz çok doğru kolay doğum yok maalesef ☺️ Ama benim hikayem şöyle; ilk bebeğim ve tüp bebek 38+5 te ilk çatı muayenesini oldum ve doktor 1,5 cm açıklık var bebek çok aşağıda beş güne kalmaz doğurursun hemen covid testi yaptır bir şey olursa haber ver dedi. O günün akşam üstünde hafif lekelenmem oldu doktora tekrar gittim açıklık 4 olmuştu yatışım yapıldı. Bir gece yattı. Ve sabah 6 olmuştu o ana kadar hiç sancı çekmedim. Doktor açılmamı yavaş bulduğu için suni sancı verdi ve suyumu patlattı aslında bana sorarsan acele etmeyip beklese sancısız bir şekilde açılmam devam ederdi belki iki gün belki üç gün ama devam ederdi. Neyse doktor tabi o, onun dediği oldu ve başladı sancılar. Doktor bana 3-4 saat bu sancıyı çekmen gerekecek demişti. O an gözüm korktu ama hemşirem o kadar iyiydi ki bir an olsun elimi bırakmadı ve doktora aldırma yarım saatte bitecek dedi ve gerçekten yarım saat sonra doğumhaneye alındım. Doğumhanede de ıkınma hissi artana kadar sancı çektim, ıkınma hissi arttıkça doğru nefes egzersizi ve çömelme hareketleri yaptım. En sonunda geliyor diye bağırdım ve çatala alındım 🐣 şu an bebeğim 3 aylık. Anlayacağın sadece max 1 ya da 1,5 saat sürmüştür sancı çekmem. O da bana kalırsa doktorun hatası. Acele etmese onu da çekmezdim 🙊 bu arada ben hep pozitiftim hep yapabileceğimi düşünüyordum. Kendimi hiç olumsuzluğa yöneltmedim. Son günlerde gün aşırı ilişki, hurma, ananas, pilates, yürüyüş ve squat yaptım bol bol. Evde kanepeye oturmaz pilates topunun üzerine otururdum hep. Şimdiden güzel doğumlar diliyorum 😍