dilann22 Kendi doktorum erken doğum riskin var dedi rahim kısalığı var dedi adalat verdi. Dün başka bi doktora gittim sende kısalma falan yok dedi . Detaylı ultrasonda da kısalma gözükmedi başka bi doktorda. Kendi doktoruma güvenemez oldum. Dün gittiğim başka bi doktor progestan da kullan dedi aile hekimine yazdır dedi . Doktoruma söylemeden kullanmak istiyorum kullanımı nasıl acaba ?
Kmelikem1 dilann22 progestan rahim duvarini kalinlastirip düşük riski varsa engel olmaya yardımcı bildiğim kadarıyla. Ben de kullanıyorum. Ağızdan alanların çok yan etki şikayeti oluyormuş. Gece tuvalete gidip yatağa uzanıp fitil gibi atıp ittiriyorum vajinal kullanım önermişti doktorum da zaten. Yine de bir doktora danışın.
Sedamete dilann22 canım değişiyor o bir ara sabah ve akşam vajinadan öğlen ağızdan günde 3 adet alıyordum şimdi akşam 1 tane vajinadan alıyorum benimde erken doğum riskim ve 35mm sınıra yakın rahim ağzı kısalmam var 20+6yım
ballibocek dilann22 ben tüp bebek ile hanile kaldım. Transferinden 10 gün önce başladılar ama günde 6 tane, vaginal. 10. Hafta civarı 4 tabletemdğşğrdğler, daha sonra 2 en son ,12+5 haftada tek tablet ama 16 haftada kestiler..
dilann22 yamacalimoms alttan muayene eden 3 doktorda hiçbi şey yok kısalma falan diyor 1 aydır . Benim doktor sadece üstten bakıyor kısalma var erken doğum olcak diyo . Psikolojimi bozdu doktorum ya değiştirsemmi doktorumu bilemedim
dilann22 Kmelikem1 kendi doktoruma sordum progestanı. Hem erken doğum riskin var diyo hemde onu vermicem dedi sadece adalat hapı verdi
dilann22 Sedamete dün gittiğim doktor elinde varmış progestan hap şeklinde verdi bana bunu kullan benimde ilk hamileliğin erken doğum oldu ikincisinde bunu kullandım 38 e kadar dayandım dedi . Hap şeklinde kullancam ama sabah akşammı nasıl kullancam bilmiyorum doktoruma söylesem kızar
Sedamete dilann22 hap şeklinde uyku ve baş dönmesi yapıyor canım diğer türlü sadece ağrı içinse 1 tane kullan bence
Bilgekpn Senin ilerleme sürecine göre gün içinde ve ya yatmadan önce kullanıyorsun ben gece yatmadan önce fitil olarak kullandım . Bence doktoruna güvenmiyorsan değiştirmelisin
dilann22 Bilgekpn 25. Haftamdayım bu saatten sonra başka doktor kabul eder mi acaba . Yani onca doktor yanlış bi bu doktor mu doğru anlamadım. Hem erken doğum olcak diyor hem progestan vermiyor adalat veriyor . Adalat sadece yeterli olur mu acaba ?
Bilgekpn dilann22 adalatı duymadım devlet hastanesine gidiyorsun sanırım yine de bi şansını dene başka doktora gidip durumu izah edip değiştirmek istediğini söyleyebilirsin 🤷♀️
dilann22 Sedamete fitil olarak mu kullan diyorsun ağrı için . Dünkü doktor bu doğal bi ilaç o yüzden doktoruna sormadan kullanabilirsin dedi
Sedamete dilann22 evet kuzum fitil olarak 1tane kullan her gün.İlacı aldığın eczacı günde şu kadar kullan filan demedi mi
dilann22 QUEEN088 günde bir mi ? Bide kaç mg kullanıyorsun ? Başka doktorlar riskin yok dedi ben sadece ağrı için kullancm
Stella_0 dilann22 Ben fitil olarak kullanıyorum. Erken doğum riskimden dolayı verdi doktor. İlk ağızdan kullandım hastanelik oldum doktorum bile korktu sürekli kontrole geldi beni. Serum vs toparlandım ama fitil olarak kullandığımda hiçbir yan etkisi olmadı. 29+1 hala kullanmaya devam ediyorum.
dilann22 Stella_0 ya ben napcma bilmiyorum kendi doktorum risk var diyor ama progestan vermiyor başka doktorlar risk kısalma yok diyor ama ağrın varsa progestan kullan diyor ben napcam kafama görede kullanamam bu ilacı . Risk var mı yok mu onu da bilmiyorum bu doktorların hiçbirine güvenmiyorum artık hepsi farklı konuşuyor psikolojimi bozdular
Stella_0 dilann22 Ben progestanı 5 haftalıkken kese çevresinde kanama olduğu için kullanmaya başladım ama böbrek nakilliyim kullandığım ilaçlar erken doğumu tetikliyor bu yüzden kullandırmaya devam etti. Günde bir tane gece yatmadan önce kullanıyorum. Eğer doktorların çoğu risk yok dediyse yoktur diye düşünüyorum ama isterseniz başka bir doktora daha görünün.