gkbyza Gizemkptn41 öncelikle yakınınızın başı sağolsun sözüm meclisten dışarı ama bizim insanımız illa bişeyleri tehdit olarak görecek ki sağlıklı beslenmeyi öyle benimseyecek az biraz dikkat etmek bizim elimizde ben yaptırmadım testi ama başından beri sanki şekerim varmış gibi beslendim çevremdekiler çok söylendi sende şeker mi var bu yediğinden şeker mi çıkar sanki gibi gibi ama ben dinlemedim dikkat ettim sonuçta testi yaptırsaydım ve çıksaydı da dikkat etmem gerekecekti demem o ki bazı şeyleri yumurta kapıya gelmeden düşünmek ona göre dikkat etmek nasılsa bişey olmaz dememek lazım ayrıca 50 gramlık saf desktroz monohidratın 2 dilim baklavaya eş değer olmadığını da belirteyim 👍🏼
mavininhertonuu gkbyza Merhaba dikkat ediyorum derken hiç şeker beyaz ekmek vs tüketmiyor musunuz nelere dikkat ediyorsunuz
Tufutufu Yarenn92 o yükleme iki dilim kare baklavaya eşmiş kuzum. Eğer hamileliğin boyunca hiç şeker tatlı vs kullanmıyorsan korkmanı anlarım ama hepimiz ufak kaçamaklar yapıyoruz. O zaman da bebek şeker alıyor maalesef ki… Ben zamanı gelince yaptıracağım. Çünkü gebelik şekeri riskli bir durum :/
Yarenn92 Tufutufu çok. Tatlı yiyen biri değilim ama yinede arada misafir gelince veya dışarıya çıktığımda kaçırıyorum çok fazla olmamak şartıyla
Eyll06 Yarenn92 abartıldığı gibi hiç bir şey yok dün yaptırdım gayette güzeldi içtim kan verdim ve sonuçlarım normal çıktı. Bence bi anne olarak bebeğine değer veriyorsan gereken testleri yaptır aksatma , eğer bir sorun varsa en azından erken farkedilir ve çözümü bulunur yaptırmalısın 💕🌸
Yarenn92 Eyll06 evet haklısın canım yarın sabah giderim heralde kaç defa veriliyor acaba kan sabah aç gel demişlerdi ama tel sefer mi yoksa daha fazla mı birşey demediler
Eyll06 Yarenn92 hafif tok gitmen gerekiyor önce şekeri içmemiş halde kan vereceksin sonra şekeri içmiş halde vereceksin bu içecek olan şeyde bildiğin şekerli su ne midem bulandı ne bişey abartılacak hiç bir şey yok
Asliii_1 Yarenn92 Bugün yaptırdım.Tek zor yanı aç içildiği için biraz mide bulantısı yapıyor.Benim doktorum 50 lik yaptirmami istedi bir kez aç bir kez de içtikten sonra 1 saat bekleyip kan verdim.Sonuçlar temiz geldi.Yaptirmasam aklımda kalırdı.
esmom07 @Yarenn92 evet bence de bebeği riske atmamak icin yaptıran da bişey olmuyor korkulacak bişey değil
elifuslu1002 Yarenn92 yahu zarar verir lafını bıraksın şu millet ya şeker yüklemesi sadece bir içecek var ondan önce ve sonrasına kana bakılıyor şekerin varsa yükleme yaptırırsın yoksa neye yaptiracan hem madem zararı var doktorlar niye öneriyor çoğu insanaida anlamıyorum doktora güvenmeyip sağın solun lafına bakıyor ha sizin için demiyorum tabi doktor henüz yaptır dememiş ama isterse yaptır yani bi zararı yok
Elibo Yarenn92 yaptırırsınız yaptırmassınız bu sizin kararınız ama eğer yaptırmıcaksanız şeker ölcum aleti alıp 1 hafta açlık tokluk ölcumunuzu evde kendınız yapın ben öyle yaptım ve dıyet yapıyorum mesela
kitapkurdu Yarenn92 bu şeker hastalığıyla ilgili bişey değil. Gebelikte oluşabilecek bişey. İlk gebeliğinizse yaptırın. Ha bir oturuşta 3dilim baklava yemişsiniz ha şeker yüklemesi yapılmış. Sadece aç karnına içildiği için biraz kötü oluyor insan. Benim ikinci gebeliğim. İlkinde yaptırdım ama bunda yaptırmak istemiyorum.
Tgcsrc Yarenn92 bir kaç hafta düzenli olarak şekerini açlık ve tokluk ölçtürme şansın varsa değerlerin normal çıkarsa bence yaptırmaya gerek yok benim doktorum da sen ölç demişti bende ölçüyorum
Nurella00 Yarenn92 Ben bu ay gideceğim açlık kan şekerini bakarız sonra tokluk bakarız demişti doktor gerek duymazdan yapmam dedi özele gidiyorum önermiyorum dedi benim doktorum
06nurrrr Nazlican46 ya uf onların her dediğine bakma amniyosentezde normalde zararlı dimi bebekt3 bişi yoksa bile bişi olma ihtimali var neden en ufak riskde oneriyolar madem kararı tıpkı şeker testi gibi bize bırakıyorlar ama sonuçta oneriyolar..
zumzum Açıkcası tereddütlüydüm. Yaptırdım, iyi ki de yaptırmışım çünkü gebelik şekerim çıktı. Bilmeseydim bebeğime farkında olmadan gereksiz yere zarar verecektim. Şimdi şekeri unu kestim 7. Ayımdayım. 🧿🤗
teacherozlem Yarenn92 ben yaptırmadım doktorum gerek görmedi açlık tokluk şekerime baktı evde de ölçüm cihazı ile takip ettim şükür sıkıntı yok
baby3_ Yarenn92 zArarı olan şeyi doktor size yaptırın demez ki . Bir parça baklava kadar şeker oranı. Ayrıca herkesin bünyesi farklıdır bazısında bulantı yapar bazısında yapmaz. Biraz da birbirimizi korkutuyoruz halk olarak. Yaptırmayın daha büyük tehlike olduğu için ben yaptırdım . 10 yıllık sağlıkçıyım devlette tüm arkadaşlarım da yaptırdı . Şaşırıyorum burda gereksiz diyenlere. Yani sonuçta bazı şeyleri biz bilemiyoruz. Riske atmaya gerek yok