Usnac1995 Kesinlikle şu an şükretmen gereken bir şey var o da miss kokulun sağ salim yanında. Dokuz ay karnında taşımışsın bırak nasıl geliyorsa gelsin yeter ki sağ salim gelsin Ben hep böyle düşündüm ve sana şöyle bir örnek vereyim ben arkadaşımla bir ay arayla doğum yaptım arkadaşım normal doğum yaptı benden bir ay önce ben ise sezeryan. Kızın o kadar çok yırtılması oldu ki Ben doğum yaptım ayağa kalktım çocuğumun kırkını bile kutladım arkadaşım hala çocuğun kırkını kutlayamamıştı çok çok sonradan yaptı o derece kötüydü iç dikişleri çok kötüydü bunu normal yapacakları korkutmasın diye yazmak istemiyordum ama neden Vajinal doğum yapamadım diye düşünme o yüzden söylüyorum herkesin doğumu tabii ki bir değil. Biz doktorumla baştan beri normal doğum olacak diye ilerledik çünkü vücut yapım kemik yapım hepsi çok uygundu yalnız benim bebeğim son hafta bir kordon doladı boynuna doktor ilk doğum olunca tek kordona bile biraz şüpheli yaklaştı turşu gibi bir çocuk çıkarmanın gereği yok dedi çünkü ilk doğum tecrübesizim. Daha sonra sürece bağlı olarak tekrar bakacağız dedik 1-2 hafta içerisinde doğum planlıyorduk bu sefer bebeğim ters dönmüştü kafası mideme gelmişti ve çift kordon dolanmıştı Doktor zaten bunu görünce senin bebek normal gelmemeyi kafaya koymuş dedi🤣🤣🤣 Suyu da azalmıştı bir gün ancak idare eder dedi acil sezeryana alındım. Çok şükür bebeğimi odada yanımda görünce süreci unuttum. Normalde hiç kakasını yapmamış olsa bile kaç bebek var vajinal doğum sırasındaki stresten dolayı kakasını yapıyor ya yoğun bakıma gidiyor ya da vefat ediyor Allah korusun. O yüzden hiç takılma buna. Bir de açıkçası şu an içimin en rahat olduğu şey sezeryan doğum yapacağım 🤣 Çünkü ilk doğumda acaba sezeryan mı olur normal mi olur normal olsa nasıl olur sezeryan olursa süreci nasıl atlatırım hep bu tarz sorular kafamı karıştırıyordu. Ama şimdi içim rahat doğum yapacağım tarih belli olacak son sürece göre, doğum yöntemim belli, yaşayacağım süreci biliyorum yine bir hafta içerisinde Allahın izniyle ayaklanacağım ve yanımda +1 miss kokulu olacak 💃🏻💃🏻💃🏻