Sellmaseellma Kaynar su üzüm sirkesi ve kaya tuzuyla yapılınca çıtır çıtır oluyor diyorlar bir kere denemiştim hiç tutmamıştı varmı kesin tarifiniz
Allahkahretmesin1 Sellmaseellma 1.5 su bardağı üzüm sirkesi 5 yemek kaşığı kaya tuzu 1 tatlı kaşığı limon tuzu veya 1 çay bardağı limon suyu bir tatlı kaşığı da şeker atıyorum çok güzel oluyor
mutlu__son1209 Sellmaseellma 1 kiloluk konserve şişesine bi yemek kaşığı Kaya tuzu 2-3 parça Limon tuzu iki küp şeker bi Çay bardağı sirke üzerine kaynar su kapağın yeni olsun sıkıca sık kapağı tuttur ters çevir kapat ertesin gün kaldır ben üç yıldır böyle yapıyorum 1 yıl sonra bile çıtır oluyo
Sellmaseellma _aysenur8mikail_ 1 kg kavanoza 1 çay bardağından 1 parmak eksik üzüm sirkesi 1 buçuk kaşık kaya tuzu diyorlar bazısı da 1 kg ye 1 su bardağı sirke diyor bilemedim ya
Sellmaseellma Allahkahretmesin1 kaç lt için yapıyorsunuz bunu ben bi tarife göre 3 lt kavanoz kullandım ama inşallah olur kaynar su ile 2 buçuk çay b sirke 4 yemek kaşığı kaya tuzu koydum bir kaba 8 bardak su koydum tuzu erittim kaynar suda öyle döktüm ama inşallah olur
zehra-ss Cam kavanoz şart birde yeni kapak canım üçte birine sirkeli tuzlu karışımdan kalanına da kaynar su yaparım ben her sene çıtır çıtır olur. Kaynar su vakumluyor kapağı o yüzden bozulma yumuşama olmuyor hiç 🤗
Sellmaseellma zehra-ss cam kavanoza yaptım evet ama kapağı metal değil plastik kapak inşallah vakumlamıştır onu da kaynar sudan yaptım çünkü
Allahkahretmesin1 Deletedmom_110 valla salatalığın kilosunu bilmiyorum 5 kiloluk bidonu aldığı kadar dolduruyorum biraz da sıkı koymak gerekiyor salatalıkları ama karışık turşu ya da salatalık turşusuna da ben aynı ölçülerde koyuyorum çok güzel oluyor 5 kiloluk bidon için yani bu ölçüler
Allahkahretmesin1 Deletedmom_110 geçen sene 4 tane 5 kiloluk yapmıştım turşu olduktan sonra açtık eşim bayıldı görümcem falan 2 tanesini parayla aldı 😂 bu sene de kaynanam salatalık almış eşi aradı ben kurayım turşunu geldiğinde al diye aman anne sen elleme Gizem yapar diyor 😂
Sellmaseellma mutlu__son1209 ben de 3 kg kavanoza 2 buçuk öay bardağı sirke 4 yemek kaşığı kaya tuzu koydum birde su diğerlerini koymadım tutmazsa bunu denerim teşekkür ederim 😊
Blossoomm Sellmaseellma ben geçen yıl yapmıştım kayanr su kaya tuzu şeker sonuncuyu şimdi açtım hıç bozulma yok çıtır çıtır oldu
Nurr_22_22 Sellmaseellma ben hep öyle yapıyorum normal tuz kullanıyorum ama salataliklari deliyorum bıçakla içine iyice çeksin diye şimdiye kadar sorun yaşamadım hiç
Allahkahretmesin1 Sellmaseellma ben kaynar suyla yapılan turşuyu pek sevmiyorum yumuşuyor çoğunluğu bu verdiğim tarif de 5kg şık bidon için