excitedmom1 Telefon veya tv konusunda örnek olacak olan sizsiniz. Eşimde bizde bağımlı değiliz bu nedenle bir süre özellikle tv açmamayı düşünüyoruz, hatta 1 aylık şuan bebeğimiz açmıyoruz televizyon. Açıksa da görmeyeceği şekilde yatırıyoruz mesela ters konumda falan. Telefonda aynı şekilde oynarken vs. görmemesi gerekir. Bir sürü eğitici oyuncak var, onlarla yeteri kadar ilgilenirsek ihtiyaç duyacaklarını sanmıyorum öyle şeylere çevremden hep öyle gördüm. Çocuklarıyla ilgilenmekten üşenenler insanlar bağımlı hale getiriyor maalesef. Uyku konusuna gelince rutin oluşturun çok küçük olsa bile. Benimki şimdiden oluşmaya başladı. Uyku saati vs. gelince ışık değiştiriyorum. Kendi kendine uyuyor. Sallamaya zaten hep karşıydım. Sancısı vs. olunca masaj yaparak uyutuyorum sadece. Onun dışında kendi kendine uyuyor beyaz ışığı kapatıp loş ışığı açınca şükür maşallah, bir de kaşlarını sevince mortingen direk gidiyor gözler. Uyku moduna gireceğini hissetmesi anlaması önemli. Bir kaç hafta sonra her akşam yıkayacağım mesela ; uyumadan önce bir de o zaman uyuması gerektiğini anlayacak inşallah. 🌸🙏🏼🤗