Evet kızlar nihayet bende doğum hikayemi yazıyorum 😊
23 Eylül günü saat 17.00 civarı hafiften kasılmalarım başlamıştı . Rahatsız etmiyordu belden kasığıma vuruyordu ve karnım sertlesiyordu.evimin işini hallettim eşimle markete pazara bile çıktık . Sancılarım yavaş yavaş sıklaşıyordu ama ben hala emin değildim nişan falan gelmemişti çünkü 😁
Sancı geldikçe plates topunda zıplamak ,nefes egzersizleri yapmak rahatlatıyordu.Ve belime masaj yaptırmak .
Akşam 23 civarı 7 dk da 1 e düştü . Biraz daha rahatsız etmeye başladı artık beni . duşa girmeye karar verdim kızlar kesinlikle kaynar suda duş öneriyorum çok çok rahatlattı beni .duştan çıktıktan sonra sancılarım 2 dk 1 e düştü.bu süreden sonra plates topu ve yere çömelme daha çok sancı yapmaya başladı.esim annemi almaya gitmişti geldiği zaman hemen hastaneye gitmek üzere yola çıktık. Yolda da devam etti sancılarım derin nefes alıp verme biraz ise yaradı . Hastaneye varmak üzereyken suyum geldi.onun öncesinde nişan falan gelmedi benden sadece beyaz yada sarımsı renkte ara ara gelen bişey vardı oydu sanırım .çünkü ilk gebeliğimde kahve rengi gelmişti öyle birşey bekliyordum heralde 😊 hastaneye giriş yaptığımızda asansörde eşime epidural alıcam dedim tamam dedi .çünkü açıklığım çok yoksa fazla dayanamazdım diye düşündüm canım tatlıdır 😁 doğumhaneye geldiğimde tekrar suyum geldi .çatala çıktığımda ebeye epidural istiyorum dedim.muayne etti ve ne epidurali tam açıksın saçlarını görüyorum dedi çok sevindim bu kadar çabuk olacağını düşünmüyordum.doktorumu çağıracak zaman yoktu . nöbetçi doktoru çağırdı . bana sakın ıkınma dedi ama çok çok zordu internetten baktığım nefes teknikleriyle biraz engelledim ama hepsini değil.hadi artık doktor diye diye sonunda geldi bı 6 7 dk bekledik ama bana sorun çok zordu ikinmaya engel olup beklemek .ebeye diyorum siz yapamazmisiniz .yaparım ama doktor olması lazim sakın ıkınma 😤 doktor geldiğinde 2.ıkınmamda kızım kucagimdaydı 😊 kafasının birazı çıktıktan sonra ıkınmaya engel oldum küçük küçük nefes alıp verdim bu şekilde kesik yok ,yırtılma yok, dikiş yok, sadece sıyrılma oldu dikişe gerek duymadı.ilk doğumum daha zordu buna göre epidural almama rağmen.Geç kordon kesimi yaptık ve plesentayı aldık.sonrasi daha zorluydu bana açıkçası.Çünkü rahim toplanma ağrısı herkeste olmuyor ama benim 2 doğumumdan sonra oldu.Yaklaşık 4 5 gün kadar sürüyor, doğum sancısı gibi kramplar giriyor kasiklara emzirdikce daha çok oluyor .Hala inanamıyorum bu kadar kolay olmasına 😁
Benim hikayemde bu şekilde kızlar bekleye bekleye 39+2 de kızımı kucağıma aldım çok şükür .rabbim hepinize kolay, güzel,pozitif doğumlar nasip etsin .sormak istedikleriniz varsa buyurun 😊