_belinda
Kıyafet olarak genellikle 1-3 ay 3-6 ay olarak ilk etapta çok kullanıcaksınız. Bebeğiniz kış bebeği olacak ve kurutma makinanız yoksa sayıları arttırarak alın. Bana kalırsa yenidoğan ve hastane çıkışı almakta acele etmeyin. Son aylara doğru doktorunuz bebeğiniz ortalama şu kiloda doğar diye söylediğinde 3 kilo civarındaysa alın ama 3,5 falan derse hiç yenidoğana falan niyetlenmeyin giydiremeyebilirsiniz hemen küçük kalır. Ben bebeğime hastane çıkışı bile giydiremedim, biraz büyüktü 🙈 şu an 4 aylık doğduğundan beri 4 kg aldı ve boyu 16 cm uzadı bu yüzden biraz büyük almakta fayda var.
Bunun dışında alet edavat kıyafet dışında kullandıklarıma gelecek olursak; mutlaka 1 tane reflü yatağı edinin, kılıfı çıkıp yıkanabilen kenarlarında desteği olup çıkartılabilenlerden olsun. Ben e bebekten aldım, 200 ₺ civarı, bebek onun üzerinde büyüdü. Gittiğim her yere götürdüm. 1 tane ev içi düzenleyici çanta edinin, hele ki kış bebeğiyse mutlaka edinin, hatta onu aldığınızda sırt çantasına gerek bile kalmayacak ben sırt çantasını tatile giderken bebeğime valiz olarak kullandım, bunun dışında gittiğim her yere avm bile ev içi düzenleyiciyle gittim. 1 adet burun aspiratörü, ağızla çekilenlerdende olsa olur iş görür benimki öyle. Kulak çubuğu çok gerekli değil. Emzirme yastığı her zaman kullanmıyorum ama iyiki almışım dediğim bişey, oturmaya başladığında da sanırım kullanışlı olacak bizim için. Ağız silme mendili 10 tane falan olsa yeter. tam diş çıkarma zamanına gelmedik ama o zaman yakalıkta kullanırız. Özenerek 1001 tane emzik almayın benim bebeğim hiç tutmadı bile hala da tutmaz öğürür, illakide tutsun diye çeşit çeşit emzik denenmesini şahsen doğru bulmuyorum 🙋🏼♀️ İlk başlarda tırnak makası bana çok riskli geldiği için ben törpü kullandım daha yeni yeni tırnak makasına geçtik, isterseniz bir tane edinebilirsiniz. Kendiniz için mutlaka bi depend alın. Şimdilik aklıma bunlar geliyor, sormak isterseniz sorabilirsiniz 🌸