Evet kızlar sonunda yazmaya fırsatım oldu ve bugün doğum hikayemi sizlerle paylaşabilicem inşallah 🥰
Kızımda oğlumda Eylül bebekleri aralarında 9 gün var Eylül benim için önemli bir ay oldu artık 🌸 37 haftama kadar yaşadığım şehirde gittim hastaneye ama doğum yaptırmadığı için doktorum birde burda kızımı emanet edip doğuma gideceğim kimse olmadığı için 2 saat uzaklıkta memlekette doğum yaptım 39+4 hafta olmuştuk sabaha karşı kabız oldum bide hafif adet sancısı vuruyordu belime bu belirtiyi daha önce yaşadığım için oh be dedim sonunda doğruyorum bugün öğlene kesin doğrurum dedim tuvalete gittim geldim dolaştım ama suyum gelmedi kızımda suyum gelmişti o şekilde gitmiştim doktora bunda hafif sancı için doktora gitmek istemedim saat oldu 10 kahvaltı yaptık kahvaltıdan sonra evleri süpürdüm sildim banyo tuvalet yıkadım sancım sıklaşsın diye sonra leğene sıcak su koydum yarım saat kadar oturdum sonra evde dolaştım saat oldu 3 sancılarım artmaya başladı eşimi aradım benim sancım arttı gel diye eşim gelene kadar yine dolaştım saat 6 da hastaneye gittim hastanede kimse yoktu ne hasta ne doktor tek bir ebe vardı açıklığıma baktı 3 cm açıklığın var dedi suni takalım istersen dedi ben kabul etmedim o zaman eve git istersen evin yakınmış sancın tutunca gel dedi bende kabul ettim aslında eve gidecek hiç halim yoktu gidip gelmek istemedim ama sürekli açıklık bakmasın nst çekmesin diye kabul edip eve gittim evde sucak suya yine su koydum bu sefer baya oturdum içinde hatta suyum bile gelmiş hiç farketmemişim sudan çıktım dolaştım sancım geldikçe yengem masaj yaptı belime o çok yardımcı oldu açılmama saat 8 oldu benim sancılarım baya sıklaştı sürekli giriyor sonra geçiyor bir dakika sonra yine sancı giriyordu abim ve eşim daha doğurmam diye dışarı gitmişlerdi onların gelmelerini bekledim saat 9 da geldiler 5 dakikada gittik hastaneye ebe Gel kuzum açıklığına bakalım dedi ve 7 cm açıklık aferin dedi bu şekil devam et yarım saate kalmaz doğrursun dedi hemen lavman yaptı tuvalete git ıkınarak tuvaletini yap dedi tuvalette baya oturdum sanki kalkınca çocuk doğacak gibi hissediyordum doktorumu aradı doktorumda geldi 10 dakikada açıklık 8 cm olmuştu ama bebek doğum kanalına daha inmemiş koridorda koştur dedi koşturdum sonra rahim yumuşatıcı serum verdiler sürekli alttan muayene etti açıklık tam olunca doğuma gittik yarım saat ıkındım ama hiç sancım olmadığı için yapamıyordum boğazım dilim damağım kurumuştu su istedim doktorumdan hepsini içme bir yudum dedi sonra buhar verdiler bana yine ıkındım olmadı yapamıyordum sancı olmadığı için doktorum böyle olmayacak karnına bastırın dedi karnıma bastı ebe bende ıkındım olmadı 4 5 kere aynı şekilde denedik ve sonunda oğlum doğdu 🥰3.727 kilo doğdu 🥰bebek biraz kilosu iyi olduğu için kesi attım dedi dikişimde ilk bebeğime göre azdı ilk kızımda sancım çok kötüydü doğumum kolay olmuştu bunda ise sancılarım çok kolay geçti ama doğum biraz zorladı her hamilelik ayrıymış bunu öğrendim insan 3. Bebeğide 4. Bebeği de doğursa her çocukta ayrı bir tecrübe ediniyor ben kurtuldum darısı doğum bekleyen hamiş annelere inşallah rabbim bir avazda kurtarsın bebeği olmayanlarada tattırsın inşallah bu duyguyu 🥰şuan kucağımda uyuyor kuzum ve bende size doğum hikayemi yazdım🌸20.9.2022🌸