1humeyra (15 haftalık) cinsiyetini öğrenmek için gittiğimde, doktorum detaylı ultrasondan rahim ağzının da her hafta muayenede kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. kaç cm olduğunu görmeye çalıştı fakat gözükmedi. Alttan muayeneyle 20 cm olduğunu ve erken doğum riski olduğunu söyledi. Başladığı tedavi işe yaramazsa 20ci haftada dikiş atılacağı söylendi. İnanılmaz korku ve stres içindeyim. Bu durumu yaşayan anneler siz neler yaptınız 🥺
2022bebeki 1humeyra Açıklık değil ama arkadaşımın rahim ağzı kısalığı olustu progestana başlattı doktoru faydasi da epey oldu
Sarahh 1humeyra ikiz gebelikmi ? Rahim kısalığınız çokmuş, ben 35 haftadayım 26mm doktor yatıp kalkmamamı söyledi . Sizde tuvalet harici hiç kalkmayın, tuvallette kendinizi zorlamayın , kabız olmamaya dikkat edin ve hiç oturmayında sadece uzanın
050218Ybmety 1humeyra 20 haftamda rahim ağzı kısalığı 20′ye düşmüştü 1 gece hastanede kaldım sancıda vardı doktorum progestan verdi 1 hafta kullandım bıraktım sonra 38 haftadayım gelmek bilmiyor 🤤😂
TeoMom 1humeyra Keşke serklaj yapılsaydı şimdiden canım riske aymaya ne gerek var açıklık ve kısalık var başka bir doktorla daha görüş bence
1humeyra Evet bende kullanıyorum çok etkili bir ilaç olduğunu biliyorum bir buçuk ay önce rahimdeki kanamam yüzünden kullanmıştım umarım faydası olur
1humeyra TeoMom daha erkenmiş serklaj için ama progestanın bi faydası olmazsa sanırım yapılıcak umarım gerek kalmaz çünkü bana bakacak kimse yok gurbet geliniyim ailemle bin km var aramızda 😢
050218Ybmety 1humeyra evet kullandığım an sancılarım kesildi ama doktorum verdiği zaman %40 keser demişti %100 yok demişti