Dilan5714 Ben risk içeren hiç bişey yapmak istemiyorum ne gelirse Allah’tan gelir düşüncesindeydim siz ne diyorsunuz bu konuda pek bilgim yok haftaya doktorada sorcam öncesinden sizinde bilgilerinizi almak isterim
EmineDefneGokce Dilan5714 yaptırma taraftarı değilim 20 den sonra detaylı usg girseniz yeterli 🥰 ikili kesin sonuç vermiyor zaten
AslanBebeginAnnesi Dilan5714 Olur mu hiç öyle şey… Tabiki yaptırın. İkili test , detaylı ultrason , şeker yüklemesi testi bu üçü çok önemli ve bilgilendirici testler 💜 Hepsini yaptırdım iyi ki yaptırmışım , çünkü hiçbir zararı yok ve faydası var 🙏🏻😇
uykusuzbirben Dilan5714 doktorum zorunlu değil isteğe bağlı cnku sonuclar %100 doğruluk payı yok deyince ben yaptrmamistim. 3. Gebeligm şuan ben hiç birinde de yaptrmadm yaptrdgm tek şey ayrıntılı ultrason oldu hediyesinde . İnsanın psikolojisini bozmaktan ve hamilelgi kötü geçirmekten başka bsy ise yaramıyo testler bana göre
Nur8sonmezz Dilan5714 canım benim gelirse yapacak bir şey yok aldırmayı felan düşünmüyorum derseniz bence yaptırın belki tedaviyle durumu düzeltirsiniz yada doğum olana kadar sorunla ilgili kendinizi bilinçlendirip daha hazır olursunuz ikili test zaten kesin sonuç vermiyor detaylı da vermiyor bence bi tanıdığım vardı ikili test detaylı hepsinde bebeği down sendromlu çıktı doktorlar çok aldırmasını söyledi aldırmadı ve bebeği sağ Sağlim doğdu teyzemde hamileyken hiç bir sorun gözükmedi kuzenim bi doğdu kas hastası (yürüyemiyor) testlere pek güven olmuyor bende bütün testlerimi yaptırdım ama bir şey çıkarsa asla aldırmayı düşünmedim en azından doğumdan sonra bebeğimin rahatsızlığını oldurup şok olmayayım bişey varsa o hastalığa kendimi hazırlıyım veya bilgi edineyim diye düşündüm hep 37+3 olduk testlerde hiç bir sorunumuz yok şuanlık şükürler olsun 💕
Yagmur2712 AslanBebeginAnnesi ikili testin ne faydası var hanfendi. Sadece down sendromu var mı yok mu diye bakıyorlar o da annenin kabulüyse her türlü gerek yok/ zaten tedavisi yok.
Dilan5714 Nur8sonmezz ama teyzeniz yaptırmış sorun yok demiş sonuç faklı çıkmış kadıncağız kendni hazırlayamamış bile sonuca kafam karıştı sanki yaptırmamak mantıklı gibi de doktorumada danışmam gerek
Nur8sonmezz Dilan5714 e doğumdan sonra öyle olduğunu öğrenirsen o psikolojiyle daha çok yıpranırsın bence canım
guvenguven Dilan5714 testler risk içermiyor herhangi bir riske karşı sizi bilgilendiriyor. İkili tarama denilen testte ultrason ile bebeğin bazı ölçümlerine ve sizin kan değerlerinize bakılıyor nasıl bir riskten endişe ettiniz anlayamadım
Karelinannesi Dilan5714 ben ikili test yaptım sonuç gayet güzeldi doktorum detaylıya gerek duymadı mesela. Ama ikilide çıkmayıp detaylıda çıkıyor bi sorun varsa. Ben bebeğimin yüzünü görmek için detaylı da yaptırdım. Maddi yönden seni zorlamaz ise ikiliye üçlüye girme 20. Hafta civarı direk detaylı ultrasona gir. O diğerlerine göre pahalı oluyor birkaç ay önce 700-1500 arası fiyat görmüştüm Şuan bulunduğun bölgede ne kadar bilmiyorum. Devlette yapıyor ama randevu bulmak çok zor oluyor genelde o haftana denk gelmiyor. Yani seçenek çok, sana hangisi uygunsa seçebilirsin🌸
EmineDefneGokce Karelinannesi yalnız detaylı usg ve ikili test çok farklı şeyler. Doktorunuzun detaylıya gerek yok demesi daha ilginç. Sizinde dediğiniz gibi İkili temiz çıkan arkadaşım bebeğinde detaylıda böbreklerinde sorun çıktı . Doğum sonrası müdahale için detaylı usg çok önemli 🙏🏼 ikili üçlü dörtlü testlerde çıkan sonucun bir tedavisi yok. Sorun olduğunda ya kabul edip bekleyeceksin ya da aldıracaksın. Zaten ikili kesin sonuç veren bir test değil .Ama detaylı çok çok farklı . Doğum sonrası müdehale edilebilmesi için bazı hastalıklar erken teşhis edilebiliyor 🥰
Cgdm34 Dilan5714 dogruluk payı yok denecek kadar az bırde gebelık suresı boyunca stres sahıbı oluyorsunuz acıkcası ne gelırse Gelsın hersey Rabbımden dedım asla kotu dusunmedım ıkılı testte down sendrom varmı yokmu ona bakıyorlar ve hıc bır sekılde anne karnında mudahale yok cnm bılgın olsın doktorum bıle zorunlu kılmadı sadece sana bırakıyorum dedı dogruluk payıda cok az dedı zaten basından berı ıstemıyordum yaptrmdım detaylıya gırdım detaylıda zaten herseyıne bakılıyor canım ama yınrdr sen bılırsın ben gereklı gormedım pişmanda degılım 🥰
ceren8 Dilan5714 ben yaptırmadım direkt detaylı yaptırabilirsin daha sonraki haftalarda bence çokta gerek yok doktorlar genelde yaptırma taraftarı oluyor
Ledeyna21 Dilan5714 herkesin kendi tercihi tabiki 3. Gebeliğim hiç birinde yapmadım çünkü nede olsa benim bebeğim dedim hertürlü doğuracaksam madem ne gerek var mantığındaydım Rabbim be nasip ederse başgöz üstüne dedim tabi farklı düşünenede saygı duyarım ben gerek görmedim
Ozlemduman Bence en doğrusu doktorunu dinlemen burda herkesin bir fikri var herkes kendi yaşadıklarından ve çevrelerinden gördüklerini anlatır en doğrusunu doktorun söyle endişe edilecek bir durum yok 2.gebeliğim benimde ilkinde bütün testleri yaptırdım hiçbir sorun yaşamadım bunda da yaptıricam hepsini çarşamba günü kontrolüm var o gün 2li tarama yapılcak riskli olan bi durum yok bunda ultrasonda ölçüm yapıyor her kontrolde yaptığı gibi ve kan değerlerine bakılıyor bu kadar basit bişey için kendini strese sokmana hiç gerek yok bence 🤷♀️
AslanBebeginAnnesi Yagmur2712 Kabul etmek zorunda mı peki anne ? Kabul etmek istememek de en doğal hakkıdır , bu yüzden ikili test tabiki faydalıdır hanımefendi
Yagmur2712 Dilan5714 merhaba. İkili test ve detaylı ultrason çok farklı şeyler. Birileri karıştırmış. Detaylıda bebeğin organlarına bakıyorlar. Bazen sorun oluyor tedavi edilebiliyor. Çok faydalı birşey/ ama ikili testte tek bakılan down sendromu olma ihtimai. Altını çiziyorum ihtimali. İkili testte hiçbir doktor bu down sendromlu yA da değil diyemiyor. Ben yüksek riskli çıktım. Beni fetal DNA testine yönlendiler. Temiz çıktı çok şükür ama o sırada akla karayı seçtim. Aldırmayacaktım da her ne olursa olsın. İnsanı üzen yıpratan bir test. İkimci kez hamile kalırsam ikili tarama yaptırmam kesinlikle. Ama testin fiziksel bi zararı yok onu söyleyim. Kan alıp bakıyorlar basit bir test. Karar sizin.
Karelinannesi EmineDefneGokce ben detaylıyı yaptırdım zaten kuzum. Sadece doktorumun söylediğini söyledim. Ama detaylı kesinlikle gerekli bi sorun varsa illa bebeği aldırmak için değil, önceden farkedilen birşeye doğumdan hemen sonra müdahale etmek için.. benim arkadaşımın bebeğinin soluk borusu tıkanıklıktı doğumdan hemen sonra müdahale ettiler . Detaylı ultrasonda çıkmasaydı bilmeyeceklerdi ve belki de bebek evde falan tıkanacaktı🙏🏻 yani çok önemli cidden
EmineDefneGokce Karelinannesi biliyorum kuzum sen zaten belirtmişsin önemli olduğunu da doktorunun gerek yok demesine anlam veremedim 💕
Senam19 Dilan5714 bana kalırsa sadece detaylı ultrasona yani 3lü taramaya girebilirsin %100 sonuç vermesede çocuğun bütün kemikleri oluşmuşmu bütün uvzları tammı onu gösteriyor gelişmemişse iğne falan yapılıyor ona müdahale edilir önceden bilgi sahibi olursunuz en önemlisi ve bakılması gereken 3lü tarama bence 2lide down sendromu varmı diye bakılıyor o :lü taramadada çıkıyor onun için hem 2liye hem 3lüye girip bebeği fazla radyasyona sokmanın anlamı yok bence şeker yüklemde ise bebeğin şekeri varmı yokmu diye bakılıyor farz edelimki bebeğin şekeri çıktı ama anne karnında hiç bir müdahale yapılamıyor doğması beklenecek bunu doğunca olan rutin kontrollerdede öğrenebilirsiniz farz edelimki şekeri yok şeker yükleme testini yaptırarak şekeri olmayan bebeğe şeker yüklemesi yaptırmış olacaksınız o yüzden bura mantıksız geliyor bana ben sadece 3lü taramaya girdim sadece 3lü taramayı tavsiye ederim ama genel olarak karar yine sizin tabiki