kubrablakx Kızlar ben yeni hamileyim bir kaç haftalık ilk hastaneye gittiğimde bana doktorun alttan muayene yaptı sizce doğru mu alttan muayene yapması yeni çünkü biraz korktum pazartesi yine gidicez yine alttan bakarsa izin veriyim mi 🥺
A_syma kubrablakx Ultrasonda goremediyse bakmistir. Herhangi bir zarari yok. Her defasindada yapmaz zaten. Alttan bakinca bebegi gordumu
Nis kubrablakx kese olusmus bebek olusmj fakat kalp atımını duymadıysa alttan bakabilir onum dışında kabul etmeyin arkadaslar bu dedigim olayda 7-8 haftalıkken oluyor. Bana da aynısı dedi devlette cevabını aldı ultrasyndan baktı alttan bakmak nedir
Cgdm34 kubrablakx alttan bakmasının sebebı ya bebegı gormek ıstemıstır yada kalp atısını.Lutfen bu kadar korkmayın tehlıkelı bır sey olsa zaten boyle bır sey yapmaz bunca yıl bosuna okumadılar doktoruna guven ve korkma cunku bende gebelıgımı ogrendıgımde 6 haftalıktım ılk gıdısımde vajınal ultrasondan baktı ve hem bebegımı gordum hemde kalp atısını 🤗
Asyabuse kubrablakx 12. Haftaya kadar alttan muayene oldum. İkizlere aşılama ile hamileyim. Bir sorun teşkil etse doktorum olsun diye uğraştığı bebeklere zarar vermez mantıken. Ayrıca alttan muayene sayesinde kanama alanları vs fark edilen bir sürü gebe var. Bu sayede hemen ilaca başlanıp tedavi ediliyor. Daha çok küçük olduğu için karından iyi görüntü olmuyor.
Melismelo Bir zararı yok cnm 14. Haftama kadar hep altan baktı bende, sonucta ilişkiye felanda giriyoruz hem zararlı olsa bakmazdı dimi ? Eğer keseyi veya bebeği gördüyse bence daha bakmaz merak etmeyin ☺️
turnaolmez Nis sen şakamı yapıyorsun ? Hiç bir yerde alttan muayene ile bir gebeliğin sonlandığı görülmüş mü bilimsel olarak kanıtlanmış bir tane yazı ön görü yok insanları yanlış yönlendirme gerekmedikçe alttan bakmak için atlamıyor doktorlar. Alttan bakılıp ta düşük yaşayan yok bunu iddia edip araştırıldıktan sonra başka sebepler çıkmış ve çıkıyor. İnsanları bilip bilmeden Galya’na getirmeyin lütfen …
kuzeymomsss kubrablakx 35 haftaya kadar hiç alttan bakılmadı, o haftada bakılma sebebi sancım olduğu için. Ama korkmayın, doktorunuz en iyisini biliyordur emin olun 🌸
Deletedmom_8 kubrablakx yanlış olsa niye yapsın doktor ? Kaç sene okumus eğitim görmüş doğru mu yanlış mı bilmeyecek mi sizce ?
kubrablakx Deletedmom_8 haha sakin olun sadece çevremde bir kaç kişi öyle dedi ve bende ister istemez korktm fikirlerinizi öğrenmek istedim 🙏
Faness kubrablakx tüp bebek hemşiresim genelde gebelere alttan bakarlar daha iyi görmek için düşük falan asla öyle bir şey yok cahillerin uydurduğu şeylerden biri 🤦🏻♀️
kubrablakx Faness kesinlikle beni biraz korkuttular bi daha gitme doktorunu değiştir diye iyiki güzel bilgilerinizi benimle paylastnz teşekkür ederim 😍
Aksakal1907 @kubrablakx benim ilk kontrolüm de doktorum rahmin çok arkada dedi ve 12 haftalık olana kadar karnımdan gözükmedi ultrasonla ve hep alttan muayene ile gördük kendisini 🤣
Nis turnaolmez sen ilk önce yazdıgım yorumj oku anla sonra burda ah kam kes zorunlu olmadıkca alttan bakılmanın uygun olmadıgını yazdım al sana en sade seklindede yazayım 😃 benm basıma geldi mesela 5. Haftada keseyi gördü özeldeki doktorum 8. Haftada kalp atısı dinlemeye mecburen devlete gittim bana denilen sey ic camasırını cıkarıp catala cıkmam gerektigi 🤣 ypk artık nolduki catala cıkcakmısım ultrasyondan bakmısta bebegin kalp atısını duymamısmı hayır😁 hic ultrasyondan bakmadan alttan muayene etmek nedir 😂 sen 40 na kadar alttan baktırabilirsin ben zorunlu olmadıkca karsıyım umarım anlammıssındr😛
Selisce Önceki gebeliğimde 10. Haftasında bile karnımdan hiç bişe görünmüyordu dış gebelik olabilir dendi alttan bakıldığında kocaman bi kesem vardı ama boş gebelik oluşmuştu 4-5 defa alttan muayene oldum hiç korkulacak bi durum yok doktorlar zaten bebek için riskli olan bişey yapmaz
turnaolmez Nis ya Allah için bir git ya yazdığını gayet okudum anladım cahil fikirlerini kendine sakla yazdığın yorumlardan ne kafada olduğun belli noldu kocan mı kızıyor alttan baktırmaya cahile laf anlatmak çok zormuş bunun örneğiyle bir kez daha karşılaştım sen sakla aman ha baktırma yarabbim ya doktordan daha iyi bilirsiniz herşeyi zaten hadi işine bak yazmak içinde yazma