Çok şükür geldi meleğim❤️
20 eylül öğlen 12.30 gibi yoğun akıntılarım gelmeye başladı. Öncesi günde arada gelmişti. Ardından çok az suyum geldi. Evde tekim o an panik olurum diye çok endişeniyordum ama inanılmaz sakin gidiyordu her şey🙈 sonrasında doktorumu aradım, durumu belirttim. Gelelim mi diye sorunca kız bu acil durum hemen gelin dedi😅 hamileliğimin başından beri sakin olacağım diye telkinlerde bulunurdum ama bu da fazla bi sakinlikti🙈 eşimi aradım işten gelene kadar temizliğimi yaptım, hazırlandım. Bu arada suyum sürekli geliyor ardından sancılarda sıklaştı. Hemen ped taktım. Gidene kadar pedim kıyafetim hep ıslanmıştı. Doktor muayene etti normal doğum çok istiyordum çatıdanda baktı 1 cm açılmam vardı ama bebeğim kanala yerleşmemişti. Doktorum mecbur sezaryen dedi. Nstye bağlamdım o sırada 5 10 dkde bir müthiş sancılar gelmeye başladı.( Bu sırada bu süreci sadece eşimle geçiriyoruz. Kayınvalidem sonradan gelebildi. Hep ikimiz yapabilir miyiz diye düşünürdüm, yapılıyormuş gerçekten. ) Sezaryene alındım, eşiminde yanımda olmasını istedim ama hastahanenin izni yokmuş. Belden aşağısını uyuşturdular. Tabi bu sırada sürekli dua okuyorum (“Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi’l-hayr.”
“Rabbim! İşlerimi kolaylaştır, zorlaştırma, Rabbim işlerimi hayırla sonuçlandır. Amin!”) bana çok iyi geldi. Sürekli okurdum zaten. Hala sakinliğimi korumaya çalışıyorum ama hafiften acaba acı hissedecek miyim diye tedirginim. Çok şükür hiçbir şey hissetmedim, sadece çekiştirmeleri hissettim. Zaten 15 dkde bebişim doğdu hemen kıyafetlerini giydirip yanıma getirdiler.
Ah o ilk an.. ❤️🥲
Öptüm kokladım yok böyle bir şey🥺
Sonra bebişimi odaya çıkardılar. Tabi ben ardından bakakaldım🥲
20 dkde benim dikiş işlemleri sürdü. Buraya kadar hiçbir sıkıntı yok🥴 asıl olay odaya çıkınca başladı. Belden aşağısı uyuşuk(6 saat sürüyor) ama bebişimi emzirmem ona bakmam gerek. Yanımda da sadece eşim var. İlk saatler biraz bocaladık ama anne- babalığa acil bi geciş yapıp bu süreci atlattık🥰 uyuşma hali geçincede pek ağrı hissetmedim zaten sürekli ağrı kesici veriyorlar. Yatarken sıkıntı yoktu ama o ilk ayağa kalma anı ve hareketler çok zordu. Şimdi 4. günümdeyim baya ağrılarım hafifledi. Bebişim bana güç veriyor ona dokununca ağrıları hissetmiyorum sanki😍
Birkaç da tavsiye vereyim. İyi ki yanıma almışım dediklerim:
Depend
Emzirme yastığı( emzirme konusunda baya zorlandım kurtarıcım oldu)
Alt değiştirme örtüsü
Ne gerek vardı dediklerim:😅
Şampuan( ayağa zor kalkıyorum banyo neyime😅)
Havlu
Çorap
İç çamaşır( depend olduğu için)
Benim hikayem bu şekilde şu an uyum sürecimizde biraz zorlanıyoruz ama fena gitmiyoruz gibi😊
Son olarak bebeğim 38+1 haftalık 3540 gr 47 cm doğdu. Doktorum en son 3700 gr 51 cm demişti tahminleri tutmadı ama yakın. Çok şükür sağlığımız yerinde🤲
Rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip etsin🤲❤️