Aselyusra Az önce hsg çekildi. Zaten yarım saatte rahim ağzını geçemediler öldüm acıdan. Sonra rahim ağzın dar ondan da gebelik olmamış olabilir şimdi biz geçince genişledi dedi çeken doktor. Sonrasında kendi doktorum. (çok meşhur bir Prof) rahim yapın küçük dedi. Üsten basılı dedi. Bebeği taşıyamayabilir, düşük veya çok erken doğum bebek kaybı olabilir dedi. Yaşın büyük olsa direk ameliyatla traşlardık ama sana ilk gebelikte şans tanımamız lazım düşük olursa eğer mutlaka ameliyat dedi. Şimdi ben bunu bile bile nasıl rahat bir gebelik geçircem ki 😢 zaten gebe kaldığım da yok. Eşimin d eşleri hareketini yavaş buldu. Başka doktorlar normal demişti ama bu yetersiz dedi. Aşılamaya kalıcaz büyük ihtimal dedi. Bu ay hsg sonrası gebelik olabiliyor dşye beklicez bir daha ki Ay gel aşılama için bakalım dedi. Yani kısaca dünyam başıma yıkıldı… Herkes her şey yolunda diyordu ama bir anda ikimizin de aslında sorun yaşadığımızı öğrendim…
Aslaninannesi01 Aselyusra bnimde rahmim dar ben bunu tüp bebeğe başladığımda öğrendim öncesinde kaç tane doktor gördü hsg sonucumu böyle birşey diyen olmamıştı benim eşimin ileri hareketlisi sıfır morfolojisi iki ilk tüp bebek denememde gebe kaldım çok şükür 13 aylık oğlum var gebelikte kanama alanım olduğu için düşük tehlikem vardı rahîm darlığından mı yoksa genelde tüp bebekte olan kanamalardan mıydı bilemyrm ve 38+3 te doğum yaptım umut olayım size
sedahsrky Aselyusra Canım herkesin farklı derdi var. Yaş 27 geçen yıl hsg çekildi tüplerim balon gibi şiş çıktı, öğrendiğimde kanım dondu eşimde yanımdaydı. ama dedim ben yencem bunu üzülmeden araştırdım tedVi başladık tamamen alındı kurtulma şansı yoktu Tüp bebek yaptık tuttu şuan 6 aylığız. motivasyon iyi tutup kim ne derse desin sen duayı elden bırakma. Yer gök duadır imkansız hiç birşey yoktur. Yeterki rabbim nasip etsin inşallah olur.
teacherozlem Aselyusra bence çok büyütmeyin bunlar çözülmeyecek sorunlar değil sebepsiz infertile daha kötü
Tutiko Aselyusra canm bende hsg sonrası hemen gebe kalmıştım hoş bende pıhtılasma sorunu vardıda o ayrı.. doktor ne derse yapmak mantıklı rahim kücükde olsa tasıyor cok duydum burda oyle olup saglıkla doguran.. korkma dua et insallah olacaktır saglıklı beslenin eşinde sigara alkol kullanıyorsa braksın spor yapın ve bebek düşünmeden yapmaya calışın..
Hadya Seni uyutmadilar mi rahim filmi cekerken?Bos umit vadediyolar bazen,bana da hsg den sonra normal hamilelik cok oluyo falan filan dedi,aradan 6 ay gecti tık yok.En son tup bebek yaptirdik o tuttu cok sukur.
Aselyusra Hadya hayır uyutmadılar malesef hem onun çekimi çok zordu hem bende ultra zor oldu rahim ağzını geçemedi. Onun üzerine de kolkoskopi ve ecc yapıldı yani en son lütfen durun diye bağırıp ağladım
Aselyusra teacherozlem yani bir doktor yüzünüze bakıp gebe kaldığınızda 20 haftalıkken bebeğinizi kaybedebilirsiniz erken doğumla. Ama bunun için bir tedavi yok bir kere deneyeceğiz kaybedecek misiniz kaybetmeyecek misiniz dese. Nasıl hissedersiniz. Şimdiye kadar hamile kalamıyorum derken şimdi kaldığımda o 9 ayın her günü bebeğe bişey olacak mı olmayacak mı diye bir denek olduğunu bilmek, benim yıllarca uğraştığım bebeğimin bir deneyelim diye söylenip geçilmesi nasıl olurdu sizce? Fazla abartmayalım evet şu an zaten 1 yıldır sebepsiz infertlite dendi gitmediğim doktor kalmadı. En son bu Prof dedi sadece eşinin spermleri tüm doktorlar açısından normal. Zaten tahlil kağıdı da normal diyor. Ama ben daha yüksek bekliyorum dedi. Ama asıl sorunumuz bu değil zaten hamile kalsan da bu rahim bebeği taşımaz küçük hanım abla dedi suratıma. Aa tabi bir de bunun bir tedavisi yok diye de ekledi.
teacherozlem Aselyusra e tedavisi ameliyat demişsiniz ben yerinizde olsam başka bir uzmana giderim ve rahim için operasyon geçiririm o riski almazdım ki stresi de yeterli bence ayrıca ben sizin bana saldıracağınız bir şey söylemedim illa ki her şeyin bir çaresi vardır diyorum
Aselyusra teacherozlem sordum zaten. Ama tüm doktorlar aynı şeyi diyor düşüpe sebep olmaya da bilir. Olmadan ameliyat yapılamaz. Yani evet ilk gebelik bir deney.