Kızlar ben yeni evlendiğimde yaklaşık 10 ay boyunca aylık korunma iğnesi vuruldum. Tamamen cahilliğimden ve hevesimden. Öncesinde de polikistik hep vardı bekarlığımda da adetlerim hep düzensizdi. Neyse 10. İğneden sonra dedik artık korunmayalım vücut anca toparlanır ne zaman kendiliğinden olursa diye. Başladık beklemeye, 1 sene geçti hala bebek yok 😌 biz de biraz stres olduk evham yaptık. Sonra başladık Dr kontrolüne. Testler yapıldı bende de eşimde de hiçbir sorun yok fakat gebe kalamıyorum. Sonra 2 kere klomen 1 kere famera sonra 2 kere çatlatma iğnesi gibi tedavi süreçlerimiz oldu. Bu da yaklaşık 6 ay sürdü. Sonra en son tüp bebek doktoruna gidip muayene oldum. Adetlerin düzenliyse korkma dedi nitekim düzenliydi.. bu ay vücudunu ve kafanı dinlendir bidahaki ay gel dedi. 1 ay dinlendim dinlendik.. diğer ay gittim adet sonrası famera başladım. Yumurtayı büyütmek için. Kontrole gittim yeterince büyümemişti başka bir iğne verdi bu kez 4 5 tane. Onu kullandım tekrar kontrole gittim. Yumurta 18.5 civarında oldu, çatlatma iğnemi yaptı doktorum. Beklemeye başladık. Adet günüm 10 gün geçti sabırla bekledim. Çünkü bu süreçte birçok defa idrar kan testleri oldu hep negatif görmek beni çok yıpratmıştı. Çatlatma iğnesinin etkisiyle 13 çıkmıştı bir kere sonra 2 gün sonra testi yeniledim 9a düşmüştü gibi olumsuz deneyimlerim olmuştu… Direk kan verdim. 41 çıktı.. kırk bir 😱
Ama hissettim bu kez kızım hoşgeldin dedim kendi kendime. 😇 sonra 2 kere daha 2şer gün arayla kanı yeniledim çok şükür sayı katlanarak arttı. Sonra kese kalp atışı derken. Bir sabah tam 40+0 da sabah 07:00 eşimi işe yolculamak için uyanmıştım ki suyum geliverdi. Çok sakin karşıladım yürüyüş yaptım duş aldım kahvaltı yaptım yürüyerek hastaneye gittim 2 saat sancı çektim pilates topunda vs. Sonra normal doğum ile kızımı kucağıma aldım. Böyle bir tedavi geçmişimiz olduğu için korunmak istemedik ne ben ne zaman eşim. Hep yine tedavi ile olacak diye düşünürdüm. Adetim gecikti bi kere şüphelendim gittim dokta kist çıktı yine. Tamam dedim kesin yine tedaviyle olacak. Ve şimdi gelgelelim bugüne , en son 17 Ağustos adet oldum. Bu ay 17 sine 1 hafta kala bir kasık ağırlarım akıntım arttı, test yaptım eczaneden alıp bir çizgi net diğer çizgi de hem silik hem yamuktu. Kan verdim negatif çıktı. Beklemeye devam ettim. 17 18 19 20 21 22 tam 5 gün geçti dün tekrar eczaneden test aldım yaptım 2. Silik olmak üzere çift çizgi çıktı. Kan verdim 260 🥹 Allah nasip ederse hamileyim 🥳 ve kendiliğinden oldu. Yani kendiliğinden yumurta büyüdü çatladı döllendi ve tutunuyor 🤲
Evet belki benim 5 yıl 10 yıl olmadı ama bekleyen anneler beni anlar 1 ay bile o kadar uzun geliyor ki insana.. rabbim evlat kokusunu, isteyen hiçbir anneden mahrum bırakmasın. Kimsenin kucağını boş bırakmasın. Ben çok ümitsizlik yaşadım siz yaşamayın. Umudunuz hep olsun 🖤