Öncelikle herkese merhaba rabbim herkese hayırlı kolay doğumlar nasip etsin Bebek isteyen arkadaşlarımıza da tez zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.
Doğum yapalı 3 ay olmak üzere Aslında yazmayı pek düşünmüyordum ama belki başıma gelenleri yaşayan olur diye yazmak istedim. 2019 da oğluma Devlet hastanesinde acil sezaryen ile dogum yapmıştım. Sonrasında doktor Doğum esnasında plasentanın rahme yapışık olduğunu ve rahmimin yırtıldığını patoloji sonucunu almamı istemişti sonuçta da akreata şüphelenildiği ama olmadığı yazıyordu. Doktorda bana ikinci hamileliğinde bu hastaneye gelerek doktorların başını belaya sokma üniversite hastanesine git dedi neyse 2021 Kasım ayında sürpriz şekilde hamile olduğumu öğrendik sevindim diyemem çünkü çok korkmuştum. Hamileliğim dkan sulandırıcı iğnenin acısı (iğne vücudumda dağılmıyordu vücudum tepki veriyormuş ) ve yaşadığım stres haricinde ha bi de suyum gelmesi dışında çok şükür güzel geçti. Devamlı bana rahminin heran patlayabileceği kanamanın durmayabileceğini ölüm riskimin olduğunu ya da ameliyat sırasında yine plasenta yapışması olabileceği kanamanın durmayabileceği söylenip durdu bu yüzden oğluma bakıp bakıp ağlıyordum hatta Doğuma giderken herkesle veda konuşması yapmayı bile planlamıştım öleceğime o kadar inandırdım kendimi… durumlar böyleyken Doğum icin gün almaya gittiğimde doktor diğer hastaneden epikriz raporunu getir Doğum anında neler yaşanmış bakalım ona göre tedbir alalım dedi raporu alıp geldiğimde hayatımın şokunu yaşadım çünkü biz kordonları bağlatmayı düşünüyorduk rapora göre 2019 daki Doğumum gayet normal geçmiş hiçbir sıkıntı olmamış hani elimde patoloji raporum olmasa uyduruyor olacağım meğerse doktor sorumluluk almamak için Doğumda olan olayları gizlemiş şikayet ettiğimde de hastane başhekimi sağolsun o doktor özele geçti onunla görüş diye dalga geçer gibi cevap verdi. Neyse tabi dünyam başıma yıkıldı ben bu kadar riskliyken hiçbir tedbir olmadan nasıl Doğuma girecm diye kendimi yedim durdum taaki Doğum zamanı gelene kadar 5 Temmuz’a gün vermişlerdi sabah 7 de hastanede olun dediler günüm geldiğinde o kadar sakindim ki kendime hala şaşırıyorum ne korku vardı ne stres sadece uyuyamadım heycandan :) 5 Temmuz sabahı 7 de hastaneye gidip yatışımızı yaptırdık evraklar falan imzalandı ben kordonlarımı bağlatmak istediğimi söyledim (normalde bağlamıyorlar 2. Çocuk ve yaşın 30 diye) tamam evrakları hazırlayalım ama hoca uygun görürse bağlanır dediler neyse eşimde onay verdi imzaladı evrakları saat 11 gibi sonda takmaya geldiler öyle korkulacak bişey değil ben kastığım için biraz acıdı kasmamın sebebi de takmaya iki kişi geldi biri erkek idi :) 11.20 gibi ameliyathaneye gittik ama aşırı sakindim Doğumda eşim ve ablam vardı annem oğluma bakıyordu gelemedi. Eşim ve ablam aşırı panik ve korku içindelerdi ameliyathaneye girdiğimde çok güzel karşıladılar sanki özeldeymişim gibiydi hepsinden ALLAH razı olsun benimle konuştular korkmayayım diye. Genel anestezi yapacaklarını bebeğin fazla etkilenmemesi içinde bazı işlemleri şimdi yapacaklarını söylediler. Yeşil örtüler atıldı karnıma bişey sürdüler sonra bayağı bi soğuk şeyler döktüler sonra hocaları geldi şansıma profesör nöbetçiymiş o gün neden bağlatmak istediğimi sordu durumu açıkladım böyle şeyler oldu ama doktor rapora yansıtmamış dedim o sırada anesteziciler cinsiyeti sordular kız dedim ilk çocuğumun da erkek olduğunu dedim onlarda ya bu da erkek ise bak başka çocuğun olmayacak emin misin dediler bende önemli olan sağlıklı olması cinsiyeti sorun değil deyince doktor tamamdır bağlıyoruz böyle demen yeterli benim için dedi. ameliyattan 1 de çıktım tombul güzel mi güzel bi kızım oldu çok şükür ikimizde sağlıklıyız sizden istediğim eğer sorunlu bir Doğum yaşarsanz epikriz raporunu alıp bakın mutlaka okuyabilen herkese teşekkürler