_Meliss_ #Kızlar merhaba anlayan yardımcı olsun lütfen.. Salı günü şeker yüklemesi yaptırdım 50 mg açlık şekeri 76 tokluk 149 çıktı yani sınırın üstünde çıktı. Doktor cuma 100 mg yükleme yapalım dedi ama ben yaptırmak istemediğim için direk şekere uygun diyete geçtim bugünde kendime şeker aleti aldım sabah tokluk 92 akşamda 81 çıktı niye böyle düşük çıkıyo anlamadım ya… Napıcam doktora mı gitsem tekrar devlete gidiyorm şuan sırada bulamam :(
Seherkorkmz _Meliss_ bende vermek istedim ama istifra edince iptal oldu 75 ilk vermişti açlık 83 çıktı ama tok göremedik değerini bende şekerden şüpheleniyorum
Gnl35 _Meliss_ ağıza ilk lokma koyduktan sonra 1 saat geçince seker ölçülüyor gebelerde. 140 sınır. Diyetle düzene giriyor çoğu zaman bende 20 gündür diyet yapıyorum arada 150 lerde çıkıyor ama o benim dikkatsizlik etmeden kaynaklı oluyor. 114 iyi bir sonuç tokluk için.
Esss__ _Meliss_ bana doktorum son lokmadan 1 saat sonra ölçüm yap demişti ben o şekilde günlük takip ettim. Yalnız açlık 90′ın alti, tokluk 140′in altinda olmalı. Sizin tokluk biraz daha üstünde. Günlük ölçümlere devam edin, gun gun seker değişiyor
_Meliss_ egemomss sağlık ocağında ki aile hekimi iki saat dediği için öyle yaptım ama eminsiniz değil mi ben hiç bilmiyorum çünkü
egemomss _Meliss_ Evet eminim bana dahiliye doktoru söyledi bende şeker çıktı düzenli ölçüm yapıyorum kesin yani
_Meliss_ Seherkorkmz şeker ölçüm cihazıyla kendiniz takip yapabilirsiniz eğer almayı düşünürseniz eczaneden değil İnternetten almanızı tavsiye ederim çünkü fiyatları daha uygun
_Meliss_ egemomss bugün senin dediğin gibi yaptım canım 114 çıktı bu normal oluyor demi kaç aralığında olması gerekiyor. Ben doktora gitmedim daha 100 gr yükleme isteyince direk beslenmemi değiştirdim bide şeker aleti aldım o yüzden tam bilmiyorum
Busra5461 _Meliss_ banada 75ml şeker yüklemesi yaptırdı doktorum. Ama ben Bi hata yapıp sabah 7 buçukta iki tane kurabiye yedim ve 9.10da yükleme yaptırdım tamamen aç karnına olmam gerekiyormuş galiba çünkü açlık şekerim en fazla 90olması gerekirken benim 102çıktı toklukta sıkıntı yok. Ve şeker ölçümü yapıp diyet yapıcaksın dedi doktor. Her gün ölçüm yapıyorum ve gayet normal çıkıyo. O kurabiyeler etkiledi demekki. Ve benim gittiğim doktor ve diyabet doktoru da tokluk için yemeğe başladığın ilk lokmadan Bi saat sonra ölçüm yap dedi verdiği kağıtta da aynısı yazıyor. Tokluk şekeri de 140ı geçmemesi lazım
egemomss _Meliss_ Gayet iyi sonucun bence. Sınır 140 zaten. Şeker yüklemesine karşı değilim ama tekrar yapılmasını bence gereksiz. Düzenli ölçüm yap bir süre doktora bilgi verirsin
_Meliss_ Sağolun kızlar Allah razı olsun.. Ben ilk yüklemeyide zaten tereddütlü yaptırdım ikinciye üç gün sonra 100 gr çok fazla geldi açıkçası. Onu yapacağıma direk şekeri azaltılırım daha iyi. Ve çayımı şekerli içip kahvaltıdada pekmez yediğim halde iyi çıktı demek ki az dikkat edince düzene giriyor çok şükür