Mehtapca06 2 gündür ciddi doğum sancısı çekiyordum zerre açılma olmadı. Aslında bugün sabahta suni sancı ile doğumu başlatma planımız vardı sabah geldim hastaneye doktor nst yaptı sancı çıktı alttan muayene etti rahim hala çok sert biz bir kaç gün daha bekleyelim rahim kendi yumusasin dedi eve gönderdi . Daha yoldayken bende sancı başladı sabah saat 10 eve döndüm 20 dakika da bir geliyordu sancı bu şekilde saat 2 ye kadar çektim ama nasıl bir acı sanki bebek makattan çıkacakmış gibi kasıklarım belim ve bacaklarımin etleri kasları dökülüyor du ağrıdan. Saat 2 den sonra sancılar 10 dakika da bir gelmeye başladı doktora yazdım durumu hemen gel dedi bende 5 dakikaya düşerse gelirim dedim çok sürmedi 5 dakikaya indi saat 4 te. Eşimi aradım hemen geldi sağolsun 16.30 da 3 dakika da bir geliyordu sancılarım artık kendime hakim olamıyordum istemsizce ağlıyor ve titriyorum eşimde fena panik oldu arabayı naail kullanıyor ama . Kazasız belasız gelebildigimize şükür ediyorum gerçekten . Neyse geldik hastaneye beni direk dogumhaneye aldılar nst taktilar sancılar gerçekten 3 dakikada bir geliyor ve çok düzenli geliyor şiddetini tarif edemem tarifi yok . Hemen doktor alttan baktı acilma yok hiç yok sonra ebe baktı acilma sıfır ama ben hala cekiyorum sancı dayanacak guc kalmadı sonra benim doktorum geldi en son birde o alttan muayene etti dediki bebeğin baş geliş değil sırt geliş baş makata doğru baskı yapıyor bu sebeple açılma olmuyor sadece sancı veriyor 😔 Bebeğin nabzı değişti benim gücüm kalmadı saatlerce sancı çektim dedi acil sezeryan bebeğin plasenta da yolu bulmasına engel olabilir kordon dolanması falan varsa bu da engel oluyor olabilir dedi . Ne yapmak istiyorsaniz ben hazırım yeterki su acilarim dinsin dedim ağlıyorum artık kendime hakim olamıyordum sonra yarım saatin içinde beni hemen ameliyata hazırladılar indim uyuttular beni uyandığımda karnım boştu 🥰 bebeğim benden önce çıkmıştı babasının yanına ben ayilinca yukarı aldılar beni ama sonrası 5 saat daha doğum sancısı çekmeye devam ettim 2 tane rahim toplayıcı serum takıldı o da ayrı sancı veriyordu resmen 3 tane ağrı kesici iğne vuruldum 2 tane ağrı kesici serum aldım en son artık gözlerim açıldı çok şükür . Kum torbası olayı berbatmis gerçekten . Allah bekleyen tüm anneleri kurtarsın kolaylik versin inşallah