Herkese merhabalar anneler özellikle 2. Sezeryanını olacak endişeli korkulu canım anneler süreç boyunca hep arattığım başlıktı 2. Sezeryan arası yakın doğumlar acaba ben de yazabilecek miyim hikayemi diyordum ilk doğumumu yazmadım benim için tam bi kabustu ama çok şükür bu sefer çiçek gibi bi süreç yaşadım ameliyata gireceğim güne kadar stresten bi gün olsun kendimi alamadım belki de ilki çok zordu ondandı bilemiyorum 29 haftadan beri su azlığı ara ara da karın geriliğiyle geldik 38. Haftaya kadar aslında 39+1 de alınacaktı günü belliydi ama o haftasonu inanılmaz sancılar yaşamaya başladım yürüyemiyordum artık elektrik çarpıyordu sanki ve kalçamın ağrısından duramıyordum bebek normal doğmak istediği için kemiklerimin arasından başını sokmaya çalıştığı için bunları yaşadığım ortaya çıktı bilmiyor ki ablası kapatmıştı o yolu aslında uzatmadan doktorum Merve dikişlerine çok baskı yapıyor 13 Eylül de alalım dedi ben de olur zaten dayanacak gücüm kalmadı yatarakta 10 günü tamamlayabileceğimi sanmıyorum çok kalça kemiğim ağrıyor dedim ve günümüzü tekrar güncelleyip eve döndük hazırlıklarımı tamamladım ve o gün geldi 13 Eylül ikinci kızım Nisaya kavuşmama artık saatler kalmıştı sabah 10 da yatış yaptım kanlarım alındı ve korona testimin çıkmasını bekledik 12 yi geçiyordu hadi gidiyoruz dediler asansöre bile kimseyi istemiyorum yoksa çok ağlarım dedim doktoruma çok güveniyordum o yüzden onu görmem bana yetecekti herkesi oda da bıraktım ve ameliyata gittim. Giderken de pazarlık yapıyordum gözlüksüz kızımı göremem lütfen takmama izin verin diye izin verdiler sadece ameliyatta bi sıra aldılar o da kullandıkları cihazdan dolayıymış spinal yapıldı gerçekten kendinizi kasmazsanız sinek ısırığı gibi bir şey en azından benim için öyleydi hemen uyuştum zaten ellerimi bağladılar vs dokunmaları hissediyordum başucumda anestezi doktoruydu sanırım monitörü takip eden kim bilmiyorum sürekli onunla konuştum zaten her an haber verdi çok az kaldı kızına dedi bi ara midem bulandı ilaçla o da hemen geçti zaten her an takip ediliyorsunuz her şey normal mi diye defalarca sordum kıza 😂 suyu nasıl suyu dedim gelmiyordu inatçı kızım göğsümden bi adam bastırdı ve o sesi bi kere daha Rabbim nasip etti ciyak ciyak bağırıyordu saçı ne renk dedim 😂 doktorum siyah ama böyle beklemiyorduk maşallah kilosu güzel dedi orda da bi oh çektim çok şükür sorunsuz doğmuştu güzel kızım Nisam🌸 yanağıma getirdiler sıcacık pamuk gibi bi ten sesimi duyduğunda sustu elleriyle yüzümü sıvazlıyordu sanki bebek odasına götürdüler sonra benim dikim işim başlamıştı zaten anlamadım ne ara çıktı ne ara diktiler bi ara yüzüm kalp gibi atıyor dedim ilaç alerjilerim olduğu için bi ilaç alerji yapmıştı tansiyonumu düşürmüştü ama ona da hemen müdehale ettiler ameliyatta benim için tek olumsuz şey omuzlarım çok ağrıyor dayanamıyorum artık dedim onu dedikten 2 dk sonra da zaten işlem bitmiş beni odama götürüyorlardı başımdaki kıza çok sağol çok korkuyordum seninle konuşmak sürekli bana iyi geldi hakkını helal et dedim baya da uzattım sanırım ama böyle detay çok aramıştım ben neyse odaya geldim hasta bakıcılar ve bi hemşire beni giydirdi ilk hamileliğimde bana o karından bastırma olayını hiç yapmamışlardı belki de o yüzden çok sancılı bi süreç geçirdim bunda evet çok canım yandı ama inanın onu yapmasalar ağrınız 10 katı fazla olur yaşayan bilir ben yaşadım biliyorum karnınıza bastırmak isterlerse engel olmayın hepsi sizin iyiliğiniz için anlık acıyor ve geçiyor böyle düşünün ilk sezeryanımda 2. Gün ayağa kalkmıştım bunda 5 saat sonra yürüyordum ilaç alerjiniz varsa eğer benim gibi tam teşekkülü bi hastane tercih edin mutlaka benim gibi ilkinden dili yananlardan olmayın sezeryanın acısını kesen diklorona alerjim var ve onun dışında bi çok ilaca daha ama hastane yeterliydi ve her ilaç sonrası takip edildim bir şey olduğunda müdehale edildi vs bebek gibi bi sezeryan ve sonrası geçirdim bol bol yürüyün ve çokça su kahve bitter çikolata yiyin eminim sizinde korktuğunuz gibi olmayacaktır. 5 gün çok ciddi omuz ve boyun ağrısı çektim boyun düzleşmem olduğundan ve çok su tüketemediğimden hastanede ama o da geçti küçük bi tavsiye olsun benden bunu okuyanlara her gün bugün kötüyüm ama yarın daha iyi olucam dedim dedim ve çok şükür iyiyim her şey geçiyor inanın… Benim hikayem de böyleydi Allah herkese bu güzel duyguyu tattırsın evlatlarına bağışlasın sağlıkla bebeklerinizi kucaklarınıza alın inşallah biz şimdi yeni bi döneme başladık 27 aylık kızım Mina nisayı çok sevdi uykudan uyandığında ilk işi ona bakmak başkası geldiğinde başında duruyor dokunmasınlar diye baya sahiplendi hiç korktuğum gibi olmadı he bir de Nisa ona hastane çıkışında kocaman güzel bi bebek aldı ordan da bi sempati kazandı sanırım siz de böyle bir şeyler yapabilirsiniz sormak istediğiniz şeyler olursa seve seve cevaplarım şimdiden güzel sağlıklı doğumlar güzel anneler 🌸💖💖