Gzmklncc simdi eğer etrafında vefat eden olduysa ben bisey diyemem. Ama bizde ameliyat olan bütün arkadaşlarım ve kuzenlerim cok memnun. Ben hala diyorum hayatımda aldığım en iyi karardı. Bende 160 cm boy 90 kilo ile 27 yaşında ameliyat oldum. Hayatımı hep tombul geçirdim. Senin gibi ne yaptıysam verdim ama hep fazlasıyla geri aldım. Her geçen sene üzerine 3 4 kilo koyarak devam etmişim. İlaç, herhalde, cok ciddi spor, diyetisyen, akupunktur… cok fazla deli dehşet paralar yatırdım. Ama en kalıcı ve sağlamı bu oldu. Tabi olunca alabilme ihtimalin var. Alan kişilerde oldu. Ben korumak için sürekli kontrol ettim kendimi. Birde ben bu halimi seviyorum demişsin ya. Emin ol kilo verene kadar hepimiz bu cümleyi kuruyoruz. Ayy ben cok mutluyum kendimle barışık bi insanim. Hayir inanki durum bu şekilde değilmiş. Zayıflık(normal olani) hayatta bi insana verilmiş en güzel sağlık ödülü. Zihnin bile açılıyor. Bunu tattiginda cok daha iyi anlayacaksın. Benim tavsiyem eğer benim gibi çocukluğundan beri tombul gelen birisi varsa. Kesinlikle iyi bir hastane ve doktor da ameliyat olması. Bu hayatında ki en büyük fırsat olacağı için çok çok dikkatli şekilde parasına cok takılmadan en iyi doktor ve hastaneye seçmen gerekir. Ama kesinlikle ailen ile istişare et. Senin korkuların hepimizde vardı. Ve netice ameliyat masasi. Su an benim etrafımdakilerde bir problem çıkmış olması sende çıkmayacağı anlamına gelmez. Risklerini iyi değerlendirmen gerek. Ben su şekilde karar verdim mesela. Eski diyetisyen raporlarıma baktığımda. Son 6 7 yilda 20 25 kilo almıştım. Ve 30 35 yaşında kac kilo olacağımı hesaplanmıştim. Her yöntemi denediğim içinde bu sonuç ameliyatsız kesin çıkacağım kiloydu. Simdi sende son 6 7 yılını bi hesaba cekmelisin bence