Esen ben diyetisyene sadece 1kez gittim. tokluklarım 120 yi açlıklarım da 95 i pek geçmiyor. nadir akşam yemeklerinde yoğurt yada kurufasulye gibi şeyler yediysem 100 ü görüyorum ve diyorum ki işte orda dur bunları akşam yeme😀 akşam öğünü açlık şekeri içingerçekten çok önemli. süt ürünleri ve sütü akşam tüketmeyin ve evin içinde de olsa akşam yemeğinde özellikle yemek bitiminden 5-10 dk sonra yaklaşık 15-20 dk aktif olun ki insülin salınımını arttırsın. akşam dokuzdan sonra yemek yemeyin ara öğün beya yatmadan bir süt içeyim bebeğime faydası olsun demeyin. hepsini tek tek denedim vene zaman denesem açlık şekerim hep yükseldi. stresiniz arttıysa da şekeri etkiler. hergün aynı elden değil bir gün bir taraftan birgün diğer taraftanölçüm yapın. evdeki aletlerimiz yaklaşık sonuçlar veriyor. siz 5 aşağısı 5 yukarısı olarak değerlendirin kendinizi. hergün diyete uygun yemek yapmak mümkün olmuyor ev ahalisi pilav da istiyor makarna da meyaneli çorba da ve yapınca aman bir iki kaşık yesem birşey olmaz diyoruz bazen. gün içindeki şeker durumunuz yüksek seyrediyorsa bu tip davranıştan da kaçınmaya bakın. çok zor oluyor ama ben eşime ve kendime hep aynı malzemenin farklı türevlerini yapıyorum. ona tavuk kozadtacaksam yada soslu pişireceksem kendime sade yada baharatlısını yapıyorum. ona köfte pilav yapacaksam kendime köfteyle bol salata yapıyorum. kmedimizi diyetisyeni olmamız lazım biryerde ve nelerin zararlı olduğunu aslında biliyoruz. nefse hakim olunca bir şekilde düzene giriyor. doğumu bir yapayım ne hayallerim var yemeklerle ilgili 😀😀😀 bir süre ben benlikten çokacağım orası kesin🙈🙈