@Sinemkaya43 Genelde insanlar sezeryan doğumun anormal vajinal doğumun normal olduğundan bahsediyor.Tüp bebek hemşiresiyim.Sezeryan vajinal doğumun tıbben geliştirilmiş halidir.Vajinal şekilde hamile kalamayıp tıbben dışarıda spermle yumurtayı birleştirmeye tüp bebek dendiği gibi.Sağlıksız bebek olmuyor tüp bebekte ama oladabilir oda Allahın bileceği iştir ama şu denmez benim çocuğum normal şekilde hamile kaldığım için daha sağlıklı seninki tüp bebek sağlıksız denemeyeceği gibi sezeryanda çoooook normal bir doğumdur.Eskiden sezeryan olmadığı için bir çok ölü kadın ve bir çok ölü bebek vardı.Ben hastanede o kadar çok görüyorum ki vajinal doğumun sancısını çekip çekip sezeryana alınan.Bu kadar korkmayın sezeryandan.Ben sezeryan istiyorum mesela kaynanam diyor ki normal doğur en sağlıklısı o ahahahaahhahah sonra her gün bana hastalıklarını anlatıyor normal doğumdan dolayı hemoridi çıkmış ve yıllardır makat kanamasını oturmadığını anlatır başka bir kadın diyorki normal doğur bende diyorum ki ben hastanede gördüğüm için istemiyorum nedenini anlatıyorum aaa evett diyo bizim komşu normal doğurdu kesi atarken damarını kesmişler 1,5 saat dikilmesini beklemişler aylardır kesi ağrısı çekip oturamamış eeeee diyorum niye diyosun illa normal doğur diye.Ve teyzem 14 sene çocuğu olmadı tüp bebekle hamile kaldı doktoru sezeryan önerdi hayır dedi bana normal doğumun acısı zevk veririr senelerce bu anı bekliyorum dedi.Sancı zamanı geldi ve çıldırdı kendini dövüyordu en son niye sezeryana girmedim diye kocasıda izin vermedi normal olsun diye 😂 Kesi oldu 1 ay acısını çekti.1 yıl sonra mide barsak aneliyatı oldu 1 haftada 2 kere karnını kestiler boydan boya ve 1 hafta sonra dediki 2. Bebeğimi sezeryan istiyorum.Neden dediğimde normal doğumuda gördüm ameliyatta oldum karnı 15 cm kesik sezeryanda bile o kadar kesik olmaz.Hee vajinal doğumcular dicek niye bu kadar kötü anlatıyosun bilmem ne sezeryan olacak insanlar sizden dolayı o kadar korkuyla geliyorlar ki bazıları mecbur sezeryan oluyor.Zevki olanda olur yine sizene yani kime ne kim nasıl doğurursa doğursun.İKİSİDE NORMAL DOĞUM