1prensannesi_ Arkadaşlar selam doktorum kan demir anormal eksık dedi kırmızı et fazla tueketemıyorım neler onerırsınız pekmez kan demır iyi gelır duydum hangı pekmez daha cok etkı eder lutfen yardımcı olun ayrıca tablette kullanıyorum tardyferon ve venilac
Nurinan 1prensannesi_ pekmez farketmez diye düşünüyorum çay kahve içimine dikkat et kuzum ondan da kaynaklanabiliyor doktoruna danış günlük 1 yemek kaşığı pekmez ye benim doktorum öyle söyledi 🌸
Cgdm34 1prensannesi_ ben her turlu pekmezı yıyorum valla canım sende yemeye calıs faydasını gorursun bıde cok cay kahve tuketme ☺️
Mer93 1prensannesi_ kafeine dikkat edin emilimi azaltabilir. Kan ilaçlarınızı c vitaminiyke beraber tüketin ilaç olarak dr a sorup takviye c vit alabilirsiniz yoksa limon portakal mandalina tarzı c vit içeren meyve sebzeyle tüketin. Pekmez başlıca demir kaynağı değil malesef böyle bi yanılgı var toplumda. Tabi içerir ama sizin ihtiyacınızı karşılayabilecek miktarda değil. İnternetten hangi pekmez ne kadar demir içerir araştırırsanız bulursunuz
La_Liberte 1prensannesi_ keçiboynuzu özünün iyi olduğu söyleniyor. Doktorlar artık pekmez yerine özünün tercih edilmesini öneriyorlar. Şifa olur inşallah 🙏🏻