Ozge_5516 Bn gecende doktora gittim devlete cati muayenesini kacnci haftada yapiyorsunuz dedim dktorda çatı muayenesi yapmıyorum dedi çatı muayenesi yapmadan normal mi sezeryan mi oldugu nasıl belli olacak cati muayenesi olmadan doguma giden var mi süreç nasil işliyor
Yavruhamsi Ozge_5516 birkaç ebeden yazılar okumuştum aslında doğum başlamadan çatı darlığı zaten belli olmazmış muhtelemen bundan kaynaklı yapmıyor muayene doktorunuz
fatmaa37demi5 Ozge_5516 ben özele gidiyorum benim doktorum da bakmadı. Dogum başladıktan sonra bakıyomus. 38+5 deyim
Keereminannesii Ozge_5516 bende devlete gidiyorm ve dün oldum 38+4 haftalığım muayneden sonra az pembemsi bir kanamam oldu ama doktor normal dedi ve gönderdi
aysenur2478 Ozge_5516 36 haftadan sonra hep alttan baktılar en son iki gun once açıklığım varmı diye bakıldı 3 cm açıklık çıktı bebek dönmüş o yüzden doğumun kolay olacak dedi doktor yani son haftalar hep alttan bakıldı
Ozge_5516 Yavruhamsi yani olduki sancim geldi direk giitigimde acikliga goremi normal yada sezeryan diye karar veriliyor acilma olmadi mi sezeryan yapiyorlar ozamn
Melismelo Ben catı muayenesi olayına zaten inanmıyordum daha cok sanki sezeryana almak icin gibi, okuyorum bir ıhh dedi diye tamam sen sezeryan diyorlar ne alaka yani. Benim doktorumda yapmıyor, doğum başlayınca zaten acılmaya bakmak icin bakıyorlar
Ozge_5516 Melismelo hm burdan okuyorum cati muayenesi oldum falan bna yapmiyorum deyince aklim takıldı surec nasil olacak diye ilk hamileleik oldugu için😉
Cntkn Ozge_5516 En saglıklı yöntem bu. Benim doktorum da dogum anına kadar bakmıyor. Bebegin kendısının sececegı anı beklıyor
Yavruhamsi Ozge_5516 yani çok nadir olan bir durum olduğundan muhtemelen çatı darlığı doğumda daha iyi belli olur sonuçta insan vücudu normal doğuma elverişli yaratıldı doğumdaki ilerleyişe göre karar veriliyordur 🌼doğumdan önceki muayene kadını strese sokuyor çokta iyi değil bence dee
Ozge_5516 Cntkn hm anladm teşekkür ederim cnm merak ediyordum bu konuyu sıkıntı yok yani 32. Haftada gittim dktora makat gelis dedi ters duruyor dedi 35. Haftada doktor kontrole çağırdı bakalım doner inş 🙏
Ozge_5516 Yavruhamsi tesekkur ederim cnm anladım hep yapildigini okuyordum burada da bana yapmiyorum deyince acaba sıkıntı olur mu diye sorayim dedim sureci öğrenmek istedim
Ozge_5516 aysenur2478 hm anladm cnm bna cayo muyanedi yapmiyorum dedi ALLAH sağlıcakla kucağınıza alın inş 🙏🙏🤲🤲