Samiye Evet kızlar 8 cm açıklıkla sezaryan doğurdum. 02.10.2018 14.30 da dünyaya açtı gözlerini oğlum. Oncelikle sunu soylemek isterim ki allah herkese hayırlı dogumlar nasip etsin. 41 haftalik olmuştuk artik carsamba günü tekrar muayene günümdü. Ben gebeligim boyunca hic oturmadım gezdim dolandim 8 buçuk aya kadar denize girdim yüzdüm. 34.cu haftada bebegim normal dogum pozisyonunu aldı ama kafa yapısı 10 gün onden gittigi için bir türlü kanala girmek bilmedi. Artik son gunler canima tak etmişti merdiven inip çıkmalar yürüyüş yapmalar her wcye gittigimde banyo petegine yapisip squat yapmalar hurma yemeler falan bende bi ise yaramamisti. Son 2 gun banyoda kuveti doldurup en az yarim saat o sicak suda kalmak cok işe yaradı. Pazartesiyi salıya baglayan gece 4te yattım. 1 saat sonra wcye kalktım camasirimda su gibi akıntı gördüm yeni gelmis küçük tuvaletimi yaptim temizlendim ayaga bi kalktim icimden bisey pat diye bacak aramdan yere düştü. Seffaf yumurta akı icinde kan pıhtısı. Nişanım gelmiş. Hemen annemi uyandırdım. Hastaneye gidelim diye ikna etmeye çalışıyordu. Bende sancilarimi evde cekeyim gelirse diye gitmek istemedim. Hastane hemen arka sokakta oldugu icin en azindan gel bi muayene ol aciklik var mi yok mu bakalim dedi. Gittik. Dr muayene etti 1.5 cm açıklık vardi. Nişanım geldigi icin yatisimi yaptı kurtulamadim. Rahime de eliyle bi ilac uyguladı. Sancı olsun diyeymis. Nstye bağladılar hemen benim sancilarim zaten vardı ama adet sancisi gibiydi 5 dk da bir baygin baygindi. Allahimm nstde duramiyorum o 20 dk ölüm gibiydi. Sancilarim artti normalde 5 dkda bir gelecek olan sancilari 2 dkda 3 kere gelerek cektim. Hani derler ya 1 dk geciyo sonra tekrar geliyo diye bende hic gecmedi nst de ilk görünmedi. Yürüdum odada koridorda. 2.kere nst ye baglandigimda ebe hemen dogumhaneye aldı aciklik muayenesi icin. Elini sokmasiyla suyumun gelmesi bir oldu. Ve 8 cm acikligi gorunce sok oldu. Boyle giderse 1 saate dogum olur dedi. Ama oglumun kafasi uzun oldugu icin kanala girmedi eliyle duzeltti kanala yerleştirdi oglum kafasını geri cekti. O sirada yuruttuler beni dogumhanede ben squat falan yaptim ama nafile. Son sansimiz dedi ebe suni taktı.Suniyi cok tutmadı ama. Kızlar cok sancı cektim tarifi asla yok. Ama hic bagirmadim nefes egzersizi yaptim dayanmak cok zordu gercekten. Aglayacak isyan edecek oldugum vakit allahima sigindim. Sabrımı azmimi tebrik ettiler. Ama yine olmadı. Ebem bile o halime dayanamadi hemen sezaryana aldilar beni. Bir igneden korkan ben sezaryan olmaya gidiyordum. Cok korkuyordum ama o an insanin gozu hic bisey görmüyor. Ameliyathaneye götürüp belden o ignegi vurana kadar dogum sancisi cektim kizlar... Belden igneyi oldum dunyalar benim oldu yatip keyfime baktim 🤣 cok yorulmuştum. 5 dk sonra bebegim dogdu beni dikmeleri de yarim saat falan sürdü. O surec cok sıkıcı. Bi an once cikip ailene kavusmsk istiyosun. Sezaryanin ilk günü yatarak geçiyor bi 5 6 saat sonra uyusuklugun gidince ayaga kaldirilip yürüyorsun adım adım. 2.gün zaten dunkunden daha iyi oluyosun... Iste boyle benim hikayemde kizlar... merak ettikleriniz olursa sorun. Size de bir tavsiye drnuz normal dogum biraz zor olur dediginde direnmeyin eger imkaniniz varsa sezaryan olun. Hem normal hem sezaryan vücut kendini cok zor toparlıyor. Bilginize...
denizefe Samiye aynılarını yasadım canım ck zordu ama bebısıne kavusunca hepsı gectı gıttı rabbım analı babalı buyutsun hylrı evlst olsn 🙏
Sulemrahkuzey Allah analı babalı büyütsün canım💕 4 sene önce aynı tarihte bende oğlumu almıştım kucağıma 💕