Gezgin01 Ebelerin iyi kötü gelmesi ile alakalı birşey . Ve senin doğumumun kolay ve zorlayıcı olması ile alakalı . Benden tavsiye normel doğum düşünüyorsan kesinlikle paran varsa özele git kolay olursa heryerde kolay olur ama zor doğum olursa o kadar çok zorlamadan özelde sezaryana alırlar insan gibi doğum yaptırırlar . Şahsen devlet hastaneleri ölüme 5 kala sezaryana alıyorlar sonuna kadar zorluyorlar . Kendimden biliyorum mecburen gittim ben ilk doğumunda riskliye yönlendirmişti doktor sonra doğum gecesi ortalık karıştı doktor bokuna felan .Sonuç olarak 8 cm açıklık ile sezaryan aldılar onca eziyet sorun . Ama sezaryana yapan doktordan Allah razı olsun hakkıyla işini yaptı . Ki benim ameliyatım 2 saat sürdü baya sorunlu kanamalı yoğun bakım süresi oldu sonrasında . Velhasıl doktorları sorunlu olmuyor ama ebelerin bana denk gelen yaşlı kesim ölene kadar normel doğum diye tutturuyorlar insanlıktan uzak oluyorlar . Tabi yanımda 2 saatte gelip doğuranda vardı çünkü her doğum kendine özel kolay doğum nasip olmuş hakkında onların öyle . Bizimki ölüm kalıma dönmüştü .