Portakaldml ben şu şekilde yol izledim. bebekler ilk zaman zaten sürekli uyuyorlar 2 aya kadar bebeğim nezamn isterse o şekilde uyudu uyandı çok takilmadim. İki aylıkken uyku rutini oluşturduk kıyafet değiştirme loş odaya geçme vs. Uyumasa bile odadan çıkıp diğer odalara geçmedim kimsenin eşimin bile odaya gelmesine izin vermedim uyumamis olsa bile ikimiz odada takıldık. Kızım şimdi 2 yaşında o 2 ayından beri hep 9 da uyur. Desteksiz uyutma uyku eğitimi verme vs gibi derdinde olmadı benim için önemli olan uyku saatlerinin duzeniydi. İlk 6 ay kucağımda pispisla uyudu. 6 aydan soran emerek uyumaya alıştı ve 20 aya kadar emerek uyudu emmeyi kestikten sonrada yanında uzanıyorum öyle uyuyor. Benim tek istediğim sallamaya alismamasiydi herkes memede uyuması sallamadan daha kötü ayrilince çok zorlar seni dediler ama hiç öyle olmadı çok şükür sallayan arkadaşlarım gece emmek için uyandığında bile sallamadan uykuya dönemiyle diyorlar benim kızım emer emer uyurdu başka bir destek istemezdi. Şimdi ikinci kiizm olacak onada inşallah bu şekilde ilerleyecegim