Ozge_5516 Kizlar namaza baslamak istiyorum ama cok akintim oluyor namaz kilmama engelmi gusül abdest almm gerekiyor mu ki yada her defasinda ic camasir degistrmem mi gerek yoksa ped takıcam olmadi akinti namaza engel degilse bilgilensi olan yazabilir mi
Nursemablk Ozge_5516 günlük ped kullanıp namaz kılmadan değiştirip abdest alıp kalabilirsiniz herhangi bi engeli yoktur.
Masumanneinci Ozge_5516 benim de çok fazla akıntım oluyor. Namaz kılan biriyim. Her lavaboya gittiğimde peçete bırakıyorum önüme günlük ped gibi genelde tasmiyor. Tekrar abdest alırsam o peceteyi atıp yeni peçete bırakıyorum. Eğer iç çamaşırıma degmisse de degisiyorum yeni bir tane giyiyorum. Yani yeter ki size ağır gelmesin. Şeytan insana çok vesvese veriyor namaz konusunda. Rabbim başlayıp daim olmasını nasip etsin
Camburnu61- Ozge_5516 İpek kumaş yada pamuk kumaş al ped gibi kes bambu da olur vajina sağlığı için İpek almalısın bence . Namazlardan önce çıkar külodunun üzernden namazdan sonra tak . Külpdun kirlenmez . Önemli olan temizlik o akıntı haram değil .
1prensannesi__ Nursemablk Günlük ped kullanmanızı önermem. Gebelikte bu daha çok akıntıya sebep veriyor.Aynı sorun bendede vardı çok akıntım vardı burda bı kaç kişi söyledi bana doktoruma danıştım oda aynı şeyi söyledi.Kullanmayı bıraktım gerçekten azalma oldu sizde öyle yapın isterseniz tercih meselesi yinede👌👍
Ozge_5516 1prensannesi__ bn ped kullanmadan akintim cokki ped takarsam nolur o zamn daha cok mu artacak peki şimdi takayim mi takmayayim mi simdi ped yerine pecete mi kullanim ozamn
Nursemablk 1prensannesi__ evet bunu bende deneyimlerim ama namaz kılarken iç çamaşırı batmaması açısından iyi oluyor namaz sonrası çıkartabilir duruma göre diğer namazda başka çamaşır giyebilir. Çünkü sürekli akıntının gelmiş olması zorluyor
_sanslianne_ Ozge_5516 peçete de ıslanınca yırtılma falan olabilir eşinin atletini yıka sonra küçük parçalara böl onu koy hem pamuklu hemde değiştirebilirsin dönüşümlü olaraka yıkayıp kullanabilirsin bana bunu önerdiler ise yaradı
esraakpinar Akıntı namaza mani olmaz fakat necistir. Abdest almadan önce iç çamaşırınızı değiştirirseniz bi problem olmaz. Rabbim daim etsin inşallah 🤲🏼
Senos07_ Ben eşimin yırtılan atletini 4 5 parçaya bölüp kullanıyorum namaz kılacağım zamna altımdakini çıkarıp suyla yıkıyorum kutuyu takıyorum böyle değişimli kullanıyorum
Ozge_5516 Masumanneinci aynen seytan cok vesvese veriyor ilk baslarda cok guzel kılıyorum snra bir agirlik geliyor peki lohusalikta nasil oluyor 40 gun falan kanaman oluyor mu cok ne kadar sürüyor kanama kaza ya giriyor mu peki lohusalikta kilamadigin zamanlar
Masumanneinci Ozge_5516 onu tam sormadım ben ama sanırım 40 gün lohusa dönemi namaz kilmiyorsun yine de emin değilim bilen birine tam olarak sormak gerekiyor.
Gizemli Ozge_5516 Merhaba. Ben de peçete kullanıyorum yani kağıt havlu. Her lavaboya girince de değiştiriyorum gerçekten akıntı hamilelikte çok oluyor. Kağıt havlu olunca da parcalanmiyor. Lohusalik da adet gibi. Üst sınır 40. Tabii ki sizin 40 gün sürmezse ne zaman temizlenirseniz o zaman namaza baslayabilirsiniz. Kazaya kalmıyor dediğim gibi adetmiş gibi kendinizi düşünün. Allah ibadetlerinizi daim etsin.
umena Ozge_5516 canım Allah daim etsin ne güzel bir karar ❤️ Peçete kullanabilirsin ben peçete kullanıyorum, gusül almana gerek yok
Ozge_5516 umena tesekkur ederim cnm karar veriyorum ama arada birakmalar oluyor ins devami gelir seytanin vesvesine uydurmasın dualarda bulusalim ALLAH kabul etsin herkesin duasin namazını 🤲🤲🤲