Öncelikle rabbim dileyen hak eden her kadının kucağını doldursun hayırlı evlatlar nasip etsin. İkiz bebeklere hamile olan heyecanla bekleyen sevgili anne adayları gerçekten korkmayın. Ne doğumdan ne de bebek bakımından. O kadar güzel bir duygu ki rabbimin mucizesi ben tek başıma baka biliyorsam her kes bakar her kes yapar diyorum ve hikayeme geçiyorum. Eylül ayının ilk haftasından itibaren 32. Haftada sancılarım kasılmalarım başladı, dinlenince geçiyordu ama zorluyordu biraz,
en çokta bebeklerin kasılması. En son gittiğim randevuda doktorum usg de bile kasılmaları fark etti ve alttan muayene etti rahim 1 hafta öncesinden yumuşamıştı zaten ve açılman var dedi buna çok sevindim artık doktora yalvarmayı düşünüyordum bebekleri alması için. İstersen normal doğum yapa bilirsin ama bu hem seni hem bebekleri çok zorlar bebeklerine bişey olmaz diyerek sana yalan söyleyemem dedi ve beni acil sezeryana alması gerektiğini söyledi. Ben olmaz kızım yanımda hastane çantasını almam lazım dedim sabah saat 8 e yatış için randevu verdi ve eve geçtim. Hazırlığımı temizliğimi bitirdim heyecandan ne ağrı ne kasılma hiç bir şey kalmamıştı at gibi tepiniyordum evde kendimi çok yordum her halde ki gece nişanım geldi 🫣16.09.2022 💙💙 sabah saat 8 de hastaneye girdik ve yatışım yapıldı ama doğuma ögleden sonra saat 2 de alındım anestazi doktorunu ve covit testimin sonucunu bekledik. Sonuçlar temiz çıktı hemen önlüğüm giydirildi damar yolum açıldı ve ameliyathaneye alındım. Doktor tüplerimi bağlatmak isteyip istemediğimi sordu,
istemediğimi söyleyince evrak işlerini tamamlayıp epidurali takmaya başladılar. Ellerimi dizlerime koydum ve derin nefes aldım küçük bir dalgalanma dışında hiç bir şey hiss etmedim beni uzandırdılar ve 5 dakika sonra başladılar operasyona. Çok korkuyordum gerçekten ödüm kopuyordu sezeryandan 🥹 mide bulantısı dışında inanın ki hiç birşey hiss etmiyorsunuz ona da anında ilaç yapıyorlar saniye sürmüyor geçmesi. Ameliyatta çekiştirmeleri hiss ettim ve bu benim acayip hoşuma gitti. Odada müzik vardı ona eşlik ediyordum 🤣 Ve o an 14.47 ilk bebeği 1 dakika sonra da diğerini çıkardılar, o sesler ağlamalar Allahım çok mutluydum onlar ağlıyor ben ağlıyorum dua ediyorum rabbime onları bana verdiği, selametle kavuşturduğu için 🤲🏻 ameliyathane inledi resmen. Çirkef gibi bağırmaları bana çekmiş bu kesin 🤗 ikisini de temizleyip bana gösteriler😍bebeklerim çok minnak ıslanmış serçeye benziyorlar dedim 😀🤷🏻♀️ kiloları 2300,2280 olarak doğdular, doktor son kontrolde yanlış ölçüm yapmıştı ama olsun çok iyilerdi kuveze girmediler. Doğan büyüyor zaten kızım da tek bebek 2700 doğmuştu. Bebekleri kontrol için götürdüler ve benim işlemimi bitirdiler 5 dakika falan gözlerimi kapattım üşüyordum ama uyuşukken bile rahatlama hissi geliyor çok mutlu oluyorsunuz o ağırlık yorgunluk kalkıyor üstünüzden 🥹. Ben ameliyattan çıkana kadar bebeklerimi önce babaya gösterdiler sonra bana getirdiler. kuzucukları detaylı inceledim ve bunlar da babasının kopyası diye diye emzirmeye başladım. Babası da çocuklar da başak burcu 😏 😂 ilk emzirmede zaten sanki 5 senedir emiyorlarmış gibi saldırdılar memeye yavrularım aç doğdu çünkü😀 hemşirelerin de yardımıyla ikisini aynı anda emzirmeye hemen alıştım hala da aynı şekilde devam ediyorum. Sütüm hemen geldi bunu da doğumdan 1 hafta önce içmeye başladığım rezene çayına borçluyum diyelim. İlk emzirme bitti ve odaya geçtik beraber. 2 saat falan sonra uyuşukluğum geçti ve beklediğim an geldi, kızlar söylenildiği kadar var ilk yürüyüş zormuş ama aşağıya doğru asla bakmayın dik yürümeye çalışın yürüdükçe açılıyor insan. İlk yürüyüşten sonra azcık sızı hiss ettiğiniz anda acil ağrı kesici iğne isteyin yapsın hemşireler, bana günde 5-8 tane yapıldı ilk 2 gün. Şuan 3. Günüm hala hastanede olmama rağmen bebeklerimle kendim ilgilene biliyorum emzirmesi bakımları hepsini tek yapıyorum. İlk günü atlatınca gerisi geliyor çok şükür. İlk 2 gün bebekleri bir birinden ayıra biliyordum biri diğerine nazaran daha kıllıydı yüzü, o tüyler döküldü ve ben aslanlarımı karıştırıyorum 🤣 bebek 1 bebek 2 yazılan bileklikleri var onlara bakıyorum sürekli. İnanılmaz rahatsız edici bir durum sen nasıl anasın diye sorguluyorum kendimi 😂 Tavsiyem yanınıza bol kayısı hoşafı sade kahve ve kesinlikle sıcak su torbası almanız. Benim başım ağrımadı ama inanılmaz omuz ağrısı çektim sıcak uyguladıkça o ağrı da geçti. Bunu da daha önce ameliyat olduğum ve genel narkoz aldığım için biliyordum. Seneler önce yaşadığım deneyimleri sezeryan ameliyatımda da uyguladım. Şuan her şey yolunda ben selametle yavrularımı kucağıma aldım darısı sizlerin başına sevgili anneler. Hepinize hayırlı ağrısız sızısız doğumlar diliyorum. Hepinize dua ettim hamile olanlara hayırlı doğumlar, bebek isteyenlere hayırlı bebekler, bebeği kuvezde olanlara hemen kavuşmanızı diledim hastalara şifa derdi olanlara deva istedim rabbimden. Uzun oldu kusura bakmayın her detayı anlatmak isterim sorularınız olursa seve seve cevaplarım. Bu gün Allahın izni ile taburcu olacağız ve 3 çocuklu 30 yaşında bir annecik 🫠 olarak hayat maratonum başlayacak 🥰 çok mutluyum gerçekten kızlar 2 tane aslan annesi olmak da varmış kaderimde. Binlerce kez şükürler olsun rabbime. Darısı isteyenlerin hak edenlerin başına inşAllah. Sorularınız olursa buralardayım hepsini cevaplamaya çalışırım. Kocaman sevgilerle 🤗