Merhaba happy mom’lar bugün kızım doğalı tam 10 gün oldu çok şükür rabbime, Allah isteyen herkese nasip etsin..
En son 39+2 de hastaneye gitmiştim çatı muayenesi için doktor çatımın uygun olduğunu 1 cm de açıklık olduğunu 1 hafta sonraya kadar ağrım sancım olmazsa hastaneye gidip suni sancı ile doğumu başlatacağını söyledi tabi ben bu süre zarfında bol yürüyüş squat pilates hurma herşeyi yaptım öncesinde de yürüyüş ve pilates çok yaptım lakin o bir haftada da hiç bişey değişmedi ağrım sancım olmadı suyum gelmedi son olarak 40+2 de 8 eylül günü hastaneye gittim sabah saat 11 di tekrar muayene edildim doktor açıklığın hala 1 cm olduğunu söyledi yatışım yapıldı suni sancı verilip geceye kadar bekleneceğini olmazsa gece 2.30 da sezaryene alacağını söyledi neyse doğumhanede ki nst odalarından birine geçtik annem ve ben eşim ve kayınvalidem dışardaydı suni sancının süresini duyunca eşim tedirgin oldu ben içerdeyken doktoru bulup sezeryane döndüğümüzü söyledi tabi benim bunlardan haberim yok banada mesaj attı dışardan ben doktorun yanına gittim normal doğumdan vazgeçtik dedim sende kabul et dedi açıkcası suni sancı yemeyi göze alamadım kabul ettim bende doktor geldi yanıma 14.30 da alalım seni sezeryana dedi sonunda zaman geldi çattı hazırlandım eşim öperek gönderdi beni doğuma bu arada spinal anestezi oldum kızımı görebilmek için yapılan iğne hiç canımı yakmadı sadece midem bulandı gözlerim karardı doğum esnasında onun dışında sorun yaşamadım ve saat 14.58 de güzel kızım Alya’m doğdu yanağıma koydular öptüm kokladım ben böyle güzel bir koku böyle bir sıcaklık yaşamadım daha önce ♥️
Bebeğimi giydirmeye götürdüler o sırada benim dikişlerim atıldı daha sonra odaya çıkarıldım ebe yanıma gelip bebeği emzirmem için yardım etti buraya kadar herşey çok güzeldi lakin saatler ilerledikçe bebeğim emmeyi bıraktı ne beni ne mamayı ne de emziği kabul etmedim hemen yattığım hastanenin çocuk doktoruyla iletişime geçtik doktor direko zaman bir sıkıntı var bebeği sevk etmemiz gerekiyor dedi hastanede yenidoğan yoğun bakım ünitesi olmadığı için siz siz olun yenidoğan yoğun bakım ünitesi olmayan hastanede doğum yapmayın özel olduğu halde rezillik çektik. Neyse daha sonra hemşire geldi bebeği alıp sevk edeceklerini söyledi eşim ve kayınvalidem bebekle gittiler sevk edip geldiler bende çok ağladım çok üzüldüm neden böyle olduğunu bir türlü anlayamadım sevk edildiği hastanede doğum esnasında sıvı yuttuğunu midesi hazmedemediği için hiç bir şeyi kabul etmediğini söylediler midesi yıkandı ve küveze alınıp antibiyotik tedavisi başlandı 5 gün boyunca küvezde kaldı o esnada benim de yapılan anesteziden dolayı boynum sırtım tutuldu 4 gün boyunca ne oturabildim ne doğru düzgün yemek yiyebildim ama kızıma süt göndermek zorundaydım her 2 saatte bir kalkıp süt sağdım her gün görüşüne gittim camların arkasından izlemek çok zordu çok ağladım çok zorlandım..
Sonunda 5 gün sona erdi ve kızımızı almaya gittik çocuklar gibi şendik tüm tahlilleri tetkikleri yapıldı ve sonunda kızıma kavuştuk rabbim bir daha ayrılık göstermesin yavrularımızın canını sağ eylesin inşallah doğum hikayem böyle kızlar inşallah sizin için de herşey çok çok güzel olur 🥺