Elektrikli almasan bile manuel al bence. Çünkü ilk haftalarda süt üretimi fazla oluyor. Bebek de az emince mastit olabiliyorsun. Ben iki hafta pompaya yapışık gezdim. Üç saatte bir sağıyordum düşün. Öyle şişip ağrı yapıyordu ki. Gerçekten çok kötü bir durum yani böyle anlatmayla olmaz, yaşayan bilir. Memeler terbiye olunca yani süt üretimi bebeğin ihtiyacına göre düzenlenince sağmaya gerek kalmıyor. Ama bende ileriki dönemde iki kere daha oldu bu aşırı üretim, sanırım gece uykuda emzirmeyi unuttum o yüzden. Yine sağdım.
2.5 aylık şu an. Benimki kısa emdiği için bazen önsütü boşaltmak adına ara ara sağıyorum hala.
Bir de bir yere gidecek olursun vs sağıp bırakırsın eve.
Yani her türlü ihtiyaç.
Yara konusu da benim hemen başlarda yara oldu. O da çok zor. Lansinoh, gümüş kapak vs kullandım. Ama pek işe yaramadı sanki bilemiyorum. Dayanamayacak noktaya gelince silikon göğüs ucu aldım. İki hafta kadar onunla emzirdim. İyileşince bıraktım. Bir aydan sonra filan göğüs uçları da toparlıyor kendini. Şu an rahatım. 2.5 ay oldu doğum yapalı.
Herkesin yara olacak diye bir şey yok. Emzirme şekli ile alakalı. Yani bebek sadece ucu emerse yara oluyor, kahverengi bölgeyi de ağız içine alması lazım. Ama beceremiyor tabi. Ama geçici bir durum bu. Önlem almak iyi yine de.