Dün kontrolüm vardı doktorum hiç bu testten bahsetmedi 23+1 deyiz acaba unuttu mu yoksa hiç yaptırmayacak mı ? Yapılmasa ne olur acaba ?
    secilertu 24-28 haftalar arasında yapılıyo yapılması daha iyi doktor ne derse o. Bi daha ki kontrolde isteyebilir
      Ben yaptirmadim bi eksigini gormedim simdilik doktorum yaptirmami istemisti bende saglikocagindan uc aylik sekerime baktirdim aclik cihazla kendimde olctum aclik tokluk doktoruma gosterdim gerekli gormedi iyi dedi yaptirmadik
        secilertu benim doktorumda iki ay şekerime baktı sonra gerek görmedi bende yaptırmadım canım yaptırmak zorunda değilsin her doktor istemiyo zaten
          secilertu kimsenin lafına bakma, doktorunu dinle. 24. haftada sana hatırlatacaktir. Ben yaptırmadım çok iyiyim, yok bebeğe bişey olmadı, aman efendim çok zararlı vs laflarını duyma. Doktorunu dinle. Şeker yüksekliği çıkmış bir insan olarak bunları söylüyorum. Bir de gebelik şekerinden ötürü olabilecek komplikasyonlari bi araştır, hafife alınacak bir durum değil. İnşallah her şeyin normaldir 😊
            secilertu benden aclık kan sekeri insülin gibi normal kan testi istedi sonuclar düsük cıkınca da seker yüklemeyi gerek görmedi yani yaptırmadım ben
              secilertu risk görmedikleri gebelere yapmayabiliyorlar. her gebeye yapılır diye bir kural yok. 25. haftadan sonra yapılıyor çoğunlukla
                Benim doktorum istedi ve ben yaptırdım gebelık şekeri çıktı dıyet yapmaya başladım ve şekerım normal sevıyye geldi bebegımın hareketlerını daha çok hıssetmeye başladım bebegımın suyu fazlaydı o da normal sevıyeye geldi eğer yaptırmasaydım gebelık şekerım olduğunu bilmicektım ve bunun komplıkasyonlarını yaşıcaktım belki de bebegım normalden iri olabılırdı erken Doğum riski bebekle ilgili sağlık sorunları vs gibi komplıkasyonları var doktorunuz ıstıyorsa yaptırın bence ..
                  Melikedrsn benim de sadece tokluk şekerime bakıldı normal çıkmıştı acaba o yüzden mi bakılmadı ben de anlamadım 🤔
                  pamuk_anne ayy inşallah olmaz bir sorun doğru diyorsunuz zamanın gelmesini bekleyeyim teşekkür ederim 😊
                  Secily benim sadece tokluk şekerime bakılmıştı ama sadece onunla anlaşılıyor mudur bilemiyorum 🤔
                  ElifMustafacan çok haklısınız ihmal edilecek bir durum değilmiş 2 hafta sonra tekrar gideyim doktorum unutsa bile ben kendim isteyeyim inşallah bir sorun olmaz
                  Duranb doktorlarımıza güvenmek zorundayız sanırım ben de önemli olsa kesin söylerdi diye düşünüyorum ama ben de hatırlacağım kesin