Ben burada 28 haftasinda dikis atılan duydum okudum. Doktordan doktora değişiyor arkadaslar .Serklaj bazıları için önlem bazıları içinse gerek duyulmayabilir. Dikis illa atilacak diye bir sey yok. Kimi dikişsiz ilaçlarla son hastalarına kadar oldugu duydum. Endişelenmeyin bunun için doktorunuz sizin için en iyisini biliyodur. Progestan fitil de ayni gorevi görüyor.
Ben hem igne hem progestan kullandım dikiş öncesi. Bakti ki kısaltma devam ediyor oyle gerek duydu ve dikiş atıldı. Ve hala kullanıyorum doguma kadar verdi progestani. 2 gunde bi aliyorum . Herkesin durumu farklı olabiliyor . Yazıları okudum endişelenen anneler cok olmus stres yaparak ilk bebegimi kaybettim evde doğurdum sancılarını çeke çeke 4 saat sürdü. Stres bebegi etkiler . Bunda 9yle yapmadım. Hep karnımı okşadı benimle kalacaksın dedim sevdim konustum sohbet ediyorum onla hep dua ettim. Hissettiğiniz her syi bebeğiniz de hisseder . Pozitif düşünün her sey olumlu sonuclansin . Ucret olarak 3 buçuk ödedim ben . Bir de dikişli dikişsiz annelerimiz mümkün olduğunca istirahatetmesi önerilir. Benim dr um bol bol su iç ve istirahat et dedi. Hep uzaniyorum sadece wc ve yemek için kalkıyorum arada evin içinde geziniyorum bir de sadece kontrollerime gidiyorum. Duşumu da 15 dk sadece dedi o da ayakta olacak şekilde. Uyuduğunuz zaman sola ve dizlerinizi birleştirerek karniniza dogru çekerek uyuyun. Dr o şekilde soyledi bende size aktarıyorum bilgisi olmayanlar için. Cok oturmaktan kaçının ve bol bol meyve tüketin kuruyemisler de yiyin . Rabbim hepimize saglikla kavuşmayı nasip etsin bebeklerimize🤲😇 uzun oldu ama aklında soru olanlar için yazdım