Ezgidenizak Devlette epidural veya spinal varmı kızlar. Doğum yaklaştıkça korku sardı beni de size sormak istedim 🥺
Edabykl Ezgidenizak Evet var belden yari uyusmali görümcem devlette dogum yapti yari uyusmus sekilde illaki vardir her devlet hastanesinde ama neye gore yapiyolar bilmiyorum
Naz_1648 Ezgidenizak devlet zaten zorunlu olmadıkça sezeryan yapmıyor sezeryan yaptığı zaman da spinel yapıyolar çünkü anne ile bebeğin temasını istedikleri için ☺️ aksi durum olmadıkça genel uygulama yapmıyorlar diye Biliyorum tabiki hasteneye veya şehire göre değişir mi bilmiyorum ☺️
Zuhalsebu Edabykl normal doğum muydu yaptığı? Sezaryende insan her türlü uyuşturulmak zorunda da normali hiç uyuşturmadan mı yaptırıyorlar? Yoksa normalde de isteyene epidural yapıyorlar mı?
Edabykl Zuhalsebu sezeryan oldu o onda uyusturdular devlette sonuna kadar normal deniyolar epidural vermiyolar diye biliyorum eğer riske girerse sezeryana aliyolar
Zuhalsebu Edabykl epidural dediğim normal doğumda verilen bir anestezi prenses doğum da denen benim anlamadığım kısım şu şimdi ben mesela normal doğum yapmak istiyorum ama normal doğumu prenses yani epiduralli yapmak istiyorum bu yapılıyor mu kusura bakmayın anlayamadım cevabınızdan😅
Nurcantas65 İlk doğumsa sıkıntı yoksa normal doğurtuyor devlet,sezeryanlık durum olursa onu da kişiye sorarak bildiğim 😊
karanel Zuhalsebu şuana kadar hiç bir devlette bunun yapıldığını duymadım 😄 özellerde pahalı doğum epiduraldir 😇
Edabykl Zuhalsebu devlette bunu yapmıyorlar iste sadece normal dogum yaptırıyorlar. Zorunlu sezeryan varsa epidural yada spinal yapiyolar yani epidural sadece normal dogumda kullanılmıyor tek sezeryanda da tercih edebilebiliyor
Zuhalsebu Edabykl anladım teşekkür ederimm bir şey daha sorsam Epidural yapılmıyorsa sonda, kesi, dikiş bu işlemler nasıl oluyor…😔
Ezgidenizak Devlette çalışan bir kuzenime sordum şimdi epidural artık bi çoğu devlette yapılıyormuş kızlar 🤭
karanel Eğerki doğum sezaryen olacaksa spinal anestezi uygulanır epidural değil. Eğerki normal doğumda epidural olarak başlanır ve sonrasında doğum sezaryene dönerse o zaman belden takılan kateterden ilaç dozu yükseltilir. O zaman kesi dikim hissedilmez.