seyma48 TGBDMRLP ikili test sonucum temiz çıktı üçlü yaptım bazıları ikili riskli olunca üçlü yapılıyor diyorlar doğru mu sence
Gayeu seyma48 hayır ben ikili yaptırdım daha sonra normal devlet hastanesinde 3lü test se yaptırdım ama ilk ikili testim ve ense kalınlığımız gayet güzel çıkmıştı sadece gelişimi ve ilerleyen aşamada sorun varmı yada risk belkide bu zamanda artış göstermiş olabilir diye 3lü test de önerdi doktor bu sadece bebeğin gelişimi ve ilerki dönemde de risksiz olduğunu göstermesi gibi bişey yani korkualcak bişe yok 2testimde gayet olumlu güzeldi rabbim hepimize evlatlarımızı bağışlasın inşAllah🙏
Yildizayz tazecikannee bende yaptırmıştım önce ultrasonda baktı sonra kan testi verdim bı hafta sonra sonucun çıkar dedi bı hafta sonra gittim doktor temiz çıkmış dedi 🤲🤲 rabbim gönlünüze göre versin 🤲🧿🐣
Bilge-96 Rivers Minikannesi00 Minikannesi00 fetal DNA’da risk diye bir şey yokki %99 net tanı koyuyorlar amniyosentezden daha yüksek oran bu
Burrccu Bilge-96 oran olarak amniyosentezden kesinlikle daha net sonuc vermiyor. Evet diger testlere gore cok yuksek yanilma payi yok ama olurdaa testte istenmeyen bi sonuc çıkarsa bu sefer amniyo sentez öneriliyor. Ben direkt fetal DNA yaptıracağım. Doktorum eger bi sıkıntı çıkarsa ozaman amniyosentezi yapariz dedi. Cunku amniyosentez riskli ama fetal dna da sadece kan aldiklari icin ilk olarak bu öneriliyor:) fetal de sıkıntı yoksa ve detayli ultrasonda bunu destekliyorsa amniyosenteze gerek yok :)
iremmmty Seymaaaaa4 yaptırmadım ama doktorum fetal DNA yaparsan ikili 3 lü test hiç birine gerek kalmaz demişti arayıp bilgi aldık kanı gittiğim özel hastane alıp yolluyordu eskiden yurt dışındaymış ama şuan İstanbul’da bakılıyor fiyata 5000 civari birşey demişlerdi arayı ordan bilgi alıyorsunuz iletişimi internettede var zaten % 99 doğru sonuç dendi ve sadece down sendromu değil 20 nin üstünde hastalığa bakılıyormuş ve olup olmadığı söyleniyormuş eş cinsellik bile bakılıyor dediler biz şuan için gerek duymadık ikili yaptırdık
Burrccu iremmmty evet cinsiyetide belli oluyor kesin olarak ☺️ Ama dar ve genis kapsamlı paketi varmış iki paket olarak genis kapsamli olan 7500 dar olan 6300 oldugunu hatirliyorum :) ben iki hafta sonra yaptıracağım insallah guzel sonuclar çıkar ☺️
esinmerttt Yagmur2712 kesinlikle size katılıyorum aynı şey benim başımdan geldi sanırım şu sıralar herkese aynı şeyleri söylüyorlar fetal DNA’nın sonucu gelene kadar içim içimi yedi çok fazla takılmamak lazım
Ecea18 _edakrsu22 merhaba bende sadece ultrasonla baktırdım dr bişey görmedi kan tahlilini vermedim bişey olurmu?
_edakrsu22 Ecea18 yani bilemiyorum ama doktor kan istemediyse gerek duymamıştır vardır bı bildiği heralde siz kendiniz mi vermediniz doktor mu istemedi
Busrasakarya tazecikannee geçen hafta yaptırdım ikili taramayı. Ense kalınlığı ve burun kemiğine bakıyor doktor. Bana doktorum açıklamıştı. Yüzde yüz doğruluk vermez çünkü bu bir tarama testi demişti yani doğruluk oranı %85 dedi birde fetal dna var %99 doğruluk ama ücreti pahalı. Benim şükür testim temiz çıktı. Doktora eğer yaptırmazsam nolur dedim , bebeğin önceden bişeyi olup olmayacağını bilmediğimiz için doğum sırasında bebekte bir sorun olursa erken müdahale edilmeye bilir dedi. Çünkü down sendromlu cocuklarda bazı solunumla ilgili sorunlar olabiliyomuş.
mervebeklevic Sellmaseellma Busrasakarya temiz çıktıysa gerek yok bence artık canım doktorda ölçüm yapıyor zAten bazen sırf para içinde üst üste şeyler istiyorlar
Ecea18 _edakrsu22 ben kendim vermek istemedim eşimde istemedi gerek yok iyi zaten dedi ultrasonda doktor herşeyi gayet iyi dedi ikili ultrasonda ense kalınlıgı hepsi normal dedi
Ftmnr_35 Bende bugün gittim. 12+1 günlüğüz. Haftaya cuma sonuç çıkacak. Önce ultrason ile baktı sonuç çıktı ama kan alıp karşılaştırma yapılacakmış ve grafiğe dökülecekmiş. Süreç böyle ilerliyor. İnşallah hepimiz sağlıklı, güzel, temiz sonuçlar alırız 🙏
TeoMom tazecikannee Ben 12+1 de yaptırdım aynı zamanda detaylı ultrasonda yaptırdım detaylı da her şey normal çıktı kan verdim sonra zaten ense kalınlığımız 1.10 çıktı sonuç olarak en riskli kısım yaştan dolayı oldu 31 yaşındayım🙂 Yaş riski : 1/549 İkili Test: 1/3737 Trisomy 13/18 ve Komblne Risk:1/10000 Bu şekilde gelince sonuçlar doktorum gayet iyi bir sıkıntı yok dedi 🥰
Hulyaunal TeoMom benimde ikili tarama testimde hersey çok güzeldi. 3 lü teste bile gerek kalmamıstı lakin 21.haftada detaylı ultrasonda girdiğimde ense kalinliğı cok ileri diyip doktorum amniyonsentez yapalım dedi detaýlı ultrasona mutlaka girin