Herkese merhaba,
36-37 hafta hamileyim, her şey yolunda. Ancak son haftalarda tansiyonum biraz yüksek çıkıyor, 130-150 arası üst ve 80-100 alt tansiyonu. Medipol hastaneye gidiyoruz, ilk doktorumuz 130/80 yatış yapmak istedi. Bugün diğer doktora gittik, o da bütün tahlilleri yaptırdı (kan, idrar, nst, hiç bir problem yok), tansiyonu 140/90 çıktı ve yine yatış yapmak istedi. Tam olarak ne yapacaksınız sordum, sürekli tansiyon ölçüm yaparız, gerekirse sonra tansiyon ilacı veririz. Evde tansiyon takip ve ilaç olmuyor yani.
İnternette araştırdım 140/100 kadar gebelik dönemde normal olarak kabul ediliyor. Bunlar da korkutuyor felç olur, bebeğim zeherlinme vs, sorumluluk ve hayat tehlike kabul ediyorum diye form imzalattmak zorunda kaldılar eşim ile.
Bana her şey büyük kazık gibi geliyor. Sadece bugün hastanede 2.5 bin bıraktık SGKlı haliyle. Çok para odaklı çalışıyorlar gibi bana geldi. Yatış yaparsa dünya para alacak net.
Sizin tecrübeniz öğrenmek istiyorum. Yüksek tansiyon olduysa kaçtı? Ve doktorunuz yatışı önerdi mı? Teşekkür ederim