39+5’de gelen minik mucizem. Doğumdan iki gün önce çatı muayenesi oldum. Nst’de sancılarım 100lerde çıkıyordu ama ben hissetmiyordum. Normal doğum istiyordum ama benim oğlanın omuzları biraz genişti. Doktor bebek çıkmayabilir detaylı çatı muayenesi yapmam lazım dedi. Neyse çatı muayenesini detaylı bir şekilde yaptı ve o gün akşam nişanım geldi. Sancılarım muayeneden sonra tavan yapmaya başladı. Muayeneden bir gün sonra sancılarım 10 dakikaya hatta bazen 5 dakikaya düştü. O akşam 7 gibi hastaneye gittim. Doktor açıklığa baktı 2, 3 cm anca dedi Nst’ye bağlandım sancılarım 3 dakika da bir 100 ‘lerde görünüyor. Doktor yatış verdi. 2 saatte bir ebeler gelip Nst’ye bağlıyor altan muayene ediyorlar. Hala açıklık aynı gram ilerleme yok saat gece 12, 1 gibi sancılarım azalmaya başladı:). Süresi 15 dakikaya falan gerileri Nst’de sancılar 40,60, 100 arası gidip geliyor. Sabaha kadar 2 saatte bir ebeler geliyor Nst+ Altan kontrol. Sabah oldu hala açıklıkta gram ilerleme yok. Gece pilates topları sıcak suyla duş falan hiç işe yaramadı. Artık kendimi iyice yorgun hissetmeye başladım. Eve geçmek istedim. Doktorumdan rica ettim izin kağıdı ile eve geldim. Saat öğlen 1 gibi evime gelip güzelce duşumu alıp kahvaltımı yaptım. Hastanede doğum olacak diye hiç bir şey yedirmemişlerdi. Açken sancılar daha da çok vuruyor:) Eve geldikten kısa bir süre sonra sancılarım tekrar tavan yapmaya başladı. Sancılar öyle bir vuruyor ki hareket edecek gücüm yok. Hani sancıları güzel karşılayın hareket edin falan deniyor ya yok yani ben hareket etmeyi bırak nefesi zor aldım:) Yatağıma uzandım akşama kadar kıvrandım. Akşam Saat 8 gibi eşim bir şeyler hazırladı. Karnımızı doyurup hastaneye gidecektik tekrardan. Açıklığa baktırmaya. Zar zor yataktan kalktım sofraya oturdum yarım bardak su içtim bu arada sancılarım her 3 dakika da bir vuruyor. Her sancı geldiğinde ah uh derken bi anda suyum patladı. Kaşığı daha yemeye değdirmeden apar topar hastaneye gittik:) saat 9 buçuk falandı. Hastaneye o gün dışarıdan nöbetçi ebe gelmiş bu arada günlerden Cumartesi doktorum yok. Genç bir kızcağız yeni mezun belli beni Nst’ye bağladı. Altan muayene etti 2, 3 santim açıklık dedi. Ben hayatımın şokunu yaşadım😂😂😂 Nasıl dedim ya nasıl bu kadar acıya sancıya hala 3 cm:) Dedim hemen doktorumu çağırın beni sezaryene alsın. Doktorumu aradılar. Benimle konuştu dedi hani normal doğum istiyordun. ben dedim ölüyorum sancıdan açılmam hala 3 cm’miş. Gelin beni kurtarın😂😂 sancı geldikçe benim ses yükseliyor ah uh ölüyorum diye ahsjdhdj:) Suyum patladıktan sonra sancım iki katına çıktı iki gündür sancı çekiyorum bir gün önceden hastanede uykusuz kalmışım ve açım vücudum cidden yorgun düşmüştü. Neyse benim doktor geldi saat 10 buçuk gibi dedi bir de ben bakayım açıklığına. doktor bir baktı 9 cm. Meğerse kız ölçememiş. Nst’ye bağlıydım dedi bitsin seni hemen doğuma alalım. 9 cm değince ben sezaryenden vazgeçtim tabii. 11 de doğum odasına geçtim. Bebek kanala daha girmemiş bi yarım saat geçti kanala girdi ama bu seferde kanalda bir yeri geçemedi değişik değişik hareketler yaptırdılar sonra kanalı geçti ama kafasının yanıyla girdi dedi doktor. Bu yüzden doğumum uzun sürdü. Ikın ıkın yok bebek çıkmıyor:) tam 3 buçuk saat çatalda kaldım. En sonunda iki ebe karnıma bastırdı doktor aşadan asıldı ben hiç bırakmadan ıkındım öyle çıktı. Çıkarken de Bebeğim kaka yapmış maalesef ten tene temas yapamadık:( halbuki çok istemiştim bağrımda bir süre durmasını ama nasip işte yavrum iyi olsunda gerisi önemli değil. Çok şükür öyle böyle doğurdum doğumhane de başardım mı ben şimdi çok şükür başardım hocam diyordum doktora. Neyse Kızlar doğum hikayem burda bitti sanmayın benim için asıl yeni başlıyor 😂 Neden diyecek olursanız vajinama doktor o kadar çok dikiş attı ki sayısı belli değil sordum söylemedi. Ama asıl sorun bu değil sorun olan şey perina bölgemin dikiş tutmaması. Eve geldikten bir dün sonra dikişlerim atmaya başladı 9. Gün muayeneye gittiğimde iltihaplanma olmuştu. Doktor yeniden dikelim dedi. İltihabı boşaltı. Hücre yenilemesi yaptı. Yapmaz olaydı keşke aşırı derece de acılı bir şey öldüm öldüm dirildim o gün. Doğumum falan kolay kalır yanında. Közü alıp altıma bıraktılar sanki nasıl bir acıdır aman Ya Rabbim tarifsiz bir acı içim titredi resmen o gece acıdan. İş bunla da bitmedi dikişlerim yine attı 😂😂 kendi kendine iyileşme sürecine bıraktık. doğum yapalı bir buçuk ay oldu hala tam iyileşmedi. 1 ay sonra tekrar bir düzeltme yapılacak. Dua edin bana bu sefer iyi geçsin:). Kızlar dikiş tutmamasının nedeni beyaz tenlilerde olabiliyormuş. Yaraların da geç iyileşir dedi. Korkutmak gibi olmasın ama aranızda aşırı beyaz tenli varsa normal doğumu bir kez daha düşünsün. Keşke bana doktor doğurmadan önce söyleseydi. Hiç riske atmazdım. Bu şekilde bebeğe bakması cidden çok zor çünkü. Yani şu an tek artım ilk doğumum olması. İki çoçuk falan olsaydı mahvolmuştum. İkisin bakımını kesinlikle yapamazdım. Güzel anneler yine de gözünüz korkmasın herkes kendi sürecini ve kaderini yaşıyor. Burada okuyoruz çoğu anne doğum haneye girince 15 dakika da doğuruyor. Herkes kendi kaderini yaşıyor. İki doğumunda zorlukları mevcut hepiniz için duam bebeğiniz ve sizin için hakkınızda hangi doğum daha hayırlı ise o olsun. Sağlıcakla ve sevgiyle kalın güzel anneler.😘