40+2 de gece saat 3 gibi sancıyla uyandım. Sancılarım ilk evrede 7 dk da bir geldi ve canımı yakıyordu . Aradan bir saat geçtikten sonra 5 dk da bire düştü ve hep 5 dk da birde kaldı. Ama canım inanılmaz yanıyor anladım doğum olduğunu , ilik bi duş aldım ve hurma yedim. Cok acı çekip ağladığım icin saat 5,5 gibi eşim uyandı . Doguracam dedim . Sabah saat 7 ye kadar ağladım sancıdan . Annemi aradık o geldi . Saat 9 gibi hastaneye gittik ama sancı her geldiğinde ağlıyorum. Direk doktorumun yanına gittik. Alttan muayene etti. Bir parmak açıklığın var dedi , ama bebek kanalda değil dedi , normal doğum istediğimizi bildiği için , suyun patladıktan sonra da girebilir kanala dedi ama girmeme ihtimali de var dedi hazırlıklı olun . Tamam dedik yetisini yaptık. Dogumhaneye gittim ama canım cok yanıyor her sancı geldiğinde kıvranıyorum. Lagman yaptılar hiç acıtmadı zaten o, tuvalete çıktım sonra . Açılmam 4 cm olunca artık ağrıya dayanamayıp ağladım ve çığlık attım, o sıra ebe geldi acilamam daha fazla olsun diye bi fitil yerleştirdi . Cok kötü oldum anneme sarılıp ağladım , yatakta kıvranıp ağladım ve epidural istedim . Onu taktılar ama nasıl rahatladım anlatamam. Ondan sonra hiç bir şey hissetmedim acı falan. 6 cm’de suyumu patlattılar cok güzel ilerliyor dediler . 8 cm oldu bebek ben uzanınca göğüs kafesime doğru baskı yapıyordu yukarı çıkıyordu ve korktuğumuz basımıza gelmişti . Bebek suyun patlamasına rağmen kanala yerleşmemişti . Ve bunu farketmedi ebe. Annem söyledi bebek yukarı çıktı dedi ebe hanım hayır dedi . Sonra tam açılmam oldu ve beni çatala aldı bebek yerleşmemiş dedi, çataldan in ve yere çömelip ikinabildigin kadar ikin dedi. Epiduralim olmasına rağmen ikindim ama makatim cok agridi o sıra . Ve doktorum geldi alttan muayene etti . Olmaz Saime dedi, biliyorum normal doğum istiyorsunuz ama bebek dönmüş dedi. Ve ben ağlamaya başladım çünkü normal doğum istiyorduk. Ama senin için başka bir doktor arkadaşım da baksın dedi icin rahat olsun diye . Diğer doktor alttan muayene ile baktı kesinlikle ameliyat dedi bebek dönmüş ve doğarsa bir facia olur dedi. Ultrasonu da getirdiler ve baktılar bebeğin kafası yukarıya gitmişti . Eşimden onay alıp sezeryana götürdüler beni . Cok ağladım . Ve beni tamamen uyuttular, uyandığımda bebeğin ağlama sesi geliyordu beni dikiyorlardı sanırım . Bu benim bebeğin sesi mi dedim . Evet dediler . Gösterir misiniz dedim gösterdiler ama hayal meyal hatırlıyorum . Sonrasında beni dilerlerken bebeği kontrole götürdüler . Bebeğim nefesi cok hızlı alıp veriyor diye bi 10 gün kuvezde misafir edeceğiz dediler ben odadayken . Sonra gece hiç uyuyamadım Ağrı’dan . Dikiş yerim yanıyordu . Epiduralimi de çıkartmışlardı , dayanamadım agri kesici yaptılar . İlk gün kalkmakta baya zorlandım ve gazım da çıkmadı , ikinci gün lagman yaptılar öyle çıktı . Yürüdükçe daha da iyi oldum cok şükür , pazartesi doğum yaptım , bugün daha iyiyim bebeğim hastanede ona dua edin 🌷💕 süt sağıp götürüyoruz ona 💕
Benim doğum hikayem de böyleydi , hep merak ediyordum nasıl doğum yapacağım diye ve cok fazla normal doğum istiyordum her gün 4 kilometre yürüyorduk eşimle , suquat , merdiven inip çıkma , hurma kaynatıp içiyordum , plates ama nafile nasipte sezeryan varmış .
Epiduralsiz normal doğum kesinlikle yapamazdım çünkü sancılara hiç dayanamadım .
Allah sizlere cok cok daha güzel doğumlar nasip etsin inşallah 💕🌷 buna da şükür 🥹
Uzun oldu hakkınızı helal edin . Sormak istediğiniz soru varsa yanıtlayabilirim 🌷