Selam kızlar, bebeğimin 40ı yeni çıktı..İlk doğduğunda 5 günlük bi kuvöz sürecimiz oldu, o dönem sütümü elektrikli süt sağma makinası ile sağarak vermiştim bebeğim kuvözden çıkınca hep emdi ve bu şekilde devam ettik..kolik bi bebek..o yüzden gaz sancılarını gidermek için sürekli memede rahatlamaya çalışıyo..son bi haftadır sütüm inanılmaz azalmaya başlamıştı..bebeğim ağrı ataklarında artık boş emip daha da sinirlenmeye başlamıştı..böyle zamanlarda buzluktaki süt stoklarımı kullanıyordum ve çok hızlı boşalmaya başlamıştı..yeni süt de sağsam gelmeyecek diye düşünüyordum çünkü bebeğime ucu ucuna yetiyor gibiydi..süt arttırıcı çaylar, gıdalar, bol su içme bu bi haftada her şeyi denedim..hiçbi artış olmadı..ta ki iki gün önce yeniden süt sağma makinamı çıkarıncaya dek..özellikle gece sütün en fazla olduğu dönem ve mutlaka değerlendirilmeli..eğer bebek gece uyumayı tercih ediyorsa da az az emiyor bu açıdan da memede süt kalıyor..bir memeye ne kadar süte ihtiyaç var mesajı gönderirseniz o kadar süt üretiyor..dün gece bebeğim bi mememden beslenip uyuduktan sonra o memeyi sağdım, sadece 20 cc süt geldi..olsun dedim ve bunu gece her emme periyodunda tekrarladım..sabahına inanamadım sütüm bayaa bollaşmıştı..olay bebek emdikten sonra o memeyi iyice boşaltıp vücuda daha fazla süt lazım sinyali vermekte..şu an bu gece yine bebeğimin emmesinin ardından kalanı sağıyorum ve inanamıyorum 70-80 cc süt çıkıyor her seferinde..karşı memem de dolu..bu yöntem sütümü en çok arttıran yöntem oldu..sütüm azaldı diye üzülen herkese de faydası olsun inşallah..bunu okuyor ve hamileyseniz de hemen bi elektrikli süt pompası edinin derim, kurtarıcınız olacak..benim pompam tekli ve bence tekli gayet yeterli, sağarken süt kanallarınıza masaj da yapıyorsunuz tıkalı kanallar da açılıyor daha etkili oluyor..herkese bol sütlü geceler 🥰