Bu hikayeyi 10 gün önce yazmış olsaydım kesinlikle hassas içerik derdim ama gün geçtikte insanın acısıda çektikleride geride kalıyor gelelim benim doğum hikayeme.37+6 da kontrolüm vardı ve çatı muayenesi yapıldı hiç açılmam yoktu doktorum çatın biraz basık doğum anında daha iyi anlarız dedi direk sezeryana yönlendirmedi. Sancılarım hiç yoktu sancı ne onu bile bilmiyordum açıkcası. 2 gün sonra nişanım geldi doktorumla görüştüm gel Bi kontrol edelim dedi gittiğimde yarım santim açıklığın var dedi. Bende gebelikten dolayı oluşan böbrek büyümesi de vardı ve son zamanlarım gerçekten dayanılmaz ağrılarla doluydu. Nişanım geldikten sonra ki gün belim ağrıyordu ama ben böbreklerimden dolayı olduğunu düşündüm kusmam da vardı hepsini ona bağladım. O gün idrarımın renginde koyuluk gördüm yine doktorumla görüştüm idrar tahlili istedi enfeksiyon olabilir diye saat 15.00 gibi gidip tahlili verdim eve döndüm akşam yemeği için işe koyuldum ama ağrılarım artmaya başladı artık dayanamayacak gibiydim bacaklarımın içine vuruyordu ağrısı 2 saat kadar bekledim daha sonra eşimi aradım hemen işten geldi doktorumla haberleşiriz hastaneye geçtik muayene olduğumda açılmam 1 cm olmuştu nst de sık ama az sancılarım çıkıyordu. Akşam 18.30 da hastanedeydim saat başı nst ye girdim ebe sürekli kontrol etti saat 00.00 da doktorum başka bir doğum için hastaneye geldi ve açıklık kontrolü yaptığında 3 cm olmuştu açılmam. Yatışını yapalım sabah 8 en geç 9 gibi doğum yapmış olursun dedi çok sevinmiştim. Sancılarım 100 lerdeydi ama beni çok zorlanıyordu sancılarımı gülerek karşılıyordum ebe halime hayret ediyordu derken saat gece 2 de sancılarım birden kesildi açılmam ilerlemedi aşırı moralim bozuldu sabah 10 a kadar doğumhanede yürüdüm hareketler yaptım ebe yat dinlen doğum için enerji lazım dedikçe ben hep hareket ettim. 11 gibi doktorum geldi ve bana 2 seçenek sundu istersen eve git sancıların gelince gel muhtemelen gece tekrar gelirsin dedi 2. Seçenek olarak da suyunu patlatalım ve düşük dozda Suni sancı bağlayalım dedi bende 2.yi kabul ettim çünkü oğluma kavuşmak için sabırsızlanıyordum. Saat 11 suyum açıldı ve ardından Suni sancı takıldı yavaş yavaş etkisini göstermeye başlamıştı ve gerçekten en düşük sancısı bile zorlayıcıydı 2 saat kadar dayanabildim daha sonra sancılarım çok arttı ve ebelere sezeryan istediğimi söyledim. Bana herşeyin çok güzel ilerlediğini normal yapabileceğimi sabretmem gerektiğini söyleyip ikna ettiler ve plates topu verdiler. Plates topuyla sancılarımı karşılamak daha kolay oldu. Derken saatler birbirini kovaladı ağrılarım git gide arttı ve benim sürekli midem bulanıyor kusuyordum. Kusmak rahmin açılmasından dolayı oluyormuş ebe öyle söylemişti. Susuzluk be çok zorladı ama malesef ne su ne de yiyecek veriyorlar o sırada saat başı açıklık kontrolü yapıldı saat 4 gibi ebe yine kontrol etti ve o saatten sonra bana kalkmayı yasakladı soluma yatmamı istedi böylelikle açılmamın daha hızlı olacağını söyledi ama yatarak sancıları karşılamak çok zor oldu o 1.30 saat en zoruydu benim için. Rahim duvarım kalın olduğu için bir iğne vurdular açılmam daha hızlı olsun diye o iğneden sonra daha da ağrılarım oldu artık dayanamayacak hale geldim bir ağrı kesici iğne yaptılar. Sürekli tuvaletim varmış gibi hissediyordum ve bu yüzden hep ebelere sesleniyordum bana bunun normal olduğunu bebeğin kanala indiği için böyle hissettiğimi söylediler derken saat 17.15 de son kontrolüm yapıldı ve çatala alındığımda saat 17.20ydi doktorum sancım geldiğimde derin bir nefes alıp bağırmadan tüm gücümle ıkınmamı söyledi. Sancım geldiğinde derin bir nefes aldım o sırada doktorum bir iğne yaptı rahmime ıkınabildiğim kadar ısındım ve ilk ıkınmada saçını gördüğünü söyledi tekrar derin bir nefes aldım o sırada kesi attı doktorum ama hiç hissetmedim yine ısınmaya başladım ve bebeğimin gelişini hissediyordum artık doktorum artık kısa kısa ıkınmamı istedi ve o sırada bebeğim içimden kaydı gitti o kadar güzel bir histiki size o anı asla anlatamam. Doğduğunda ağlamadı neden anlamadığını sordum hemşire şimdi ağlayacak dedi ve ağlamaya başladı 5 dakika da 3 ısınmayla bebeğimi kucağıma aldım. Benim dikişlerim çok fazla nerdeyse 20 dakika dikişlerle uğraştı doktorum ama benim bünyemle alakalı galiba çünkü doktorum dikerken etin çok yumuşak dikerken elimde kalıcak diye korkuyorum dediğini hatırlıyorum. O bile şaşkındı bu duruma doğduktan sonra bebeğimi kucağıma verdiler ve bütün herşeyi o an unuttum çünkü 9 ay hayaliyle yanıp tutuştuğum bebeğim kollarımdaydı ve resmen kendimi doğurmuştum🤣 ben hep eşime benzeyeceğini düşünüyordum ama bebeğim tıpkı ben. Bebeğim 3570 kg 54 cm doğdu benim iç ve dışta dikişlerim var ben hiç yatıp dinlenemedim açıkcası yatsam belki daha çabuk iyileşirdi dikişlerim imkanınız varsa siz hep yatın. Sütüm 3.gün geldi bebeğime dil bağı var malesef mememi ememiyor mecbur sütümü sağanak veriyorum ekstra mama da veriyorum. Ve arkadaşlar asla büyük konuşmayın ben bebeğime emzik vermem biberon vermem dedim ama hepsini yaptım🤪🤪 neyse çok uzun oldu sormak istediğiniz sorular varsa alabilirim rabbim sizleride sağlıkla evlatlarınıza kavuştursun inşallah ❤